Kačacia pečeň s cibuľkovými oškvarkami fotorecept
Foto: tatranka
Je to zaujímavé a chutné jedlo.Už dávnejšie som tento recept videla predvádzať na TV Príma.Páčil sa mi a tak som ho vyskúšala a zaradila Zobraziť celý popisJe to zaujímavé a chutné jedlo.Už dávnejšie som tento recept videla predvádzať na TV Príma.Páčil sa mi a tak som ho vyskúšala a zaradila do nášho jedálnička.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
250 g |
|
70 g |
|
3 ks väčšie |
|
3lyžice |
|
pol lyžičky |
|
podľa chuti |
|
1 strúčik |
|
1,5 deci |
|
podľa počtu porcii na placky |
|
trochu |
|
pol lyžičky |
|
4 strúčiky |
|
pol káv.lyžičky |
|
na vysmaženie placiek |
|
3 lyžice |
|
Postup
-
1
Na cibuľové oškvarky rátame na porciu s jednou stredne veľkou cibuľou. Tú očistíme a pokrájame na kolieska.Rozdelíme ju podla vrstiev ako narástla.Takto ju vhodíme do horúcej vody a blanžírujeme asi 3 minúty.Potom ju precedíme. Pripravíme si hladkú múku s korením na divinu,trochou soli.
-
2
Najprv si obalíme v troche múky oblanžírovanú cibuľku.Potom do misky s múkou a korením prilejeme vodu a urobíme si cestíčko,v ktorom namočíme cibuľku.Vhodíme do horúceho oleja a vidličkou oddeľujeme kolieska cibule.Majú tendenciu sa zlepiť.Keď sú pekné upečené do hneda,vyberám cibuľku na papierové servítky tuk nechať odsať.
-
3
Tu sú už hotové cibuľkové škvarence-oškvarky. Medzi tím si ostrúham zemiaky na placky, prichutím soľou,majoránkou, múkou,cesnakom,razcou a vysmažím v dolkovej forme malé placky.
-
4
Ako poslednú chystám kačaciu pečeň.Je mäkučká.Dám rozpáliť masť pridám trochu cibuľky a vhodím pokrájanú pečeň na pásiky.Na koniec,keď je pečeň hotová,čo trvá 5-7 minút,Pridám roztlačený cesnak.Odstavím. Soľou a korením dochucujem už v odstavenej panvici.
-
5
Servírujem dve malé placky,na to kačaciu pečeň. Hodne čerstvej zeleniny.A príloha je oškvarková cibuľka.Manžel má rád aj jógurtový dresing s kôprom.Tým zalejem pečienku.No ten tam už byť nemusí.
@tetrisss tá cibuľka,práveže tým ochutením korenia na divinu,dostane ohromnú mäskovú chuť.Robím ešte cibuľku podobne v múke,červenej paprike a v čiernom korení.Tiež výborné.
@kuchticka vidíš aj ja som si ju odložila z celých dvoch kačíc.
@ancicka páči sa mi tvoj komentárik.My vieme čo dnes je zdravé a čo jeme?
Vyrastala som na bravčovej masti,slaninke a to čo sa pritrafilo.Veľa toho na výber nebolo.Kdeže toľko všakovakej zeleninky ako dnes...A toho ovocia?
No neviem,čím to je,ale ako vraví môj mladý sused.Práve to mu chutí,čo je nezdravé. Vraj,zabijemsa? ....Myslím,že tak nejako je to aj so mnou.Možno kým človeka nezastaví nejaké obmedzenie z choroby.
Diety a obmedzenia rešpektujem. Myslím,že každý si vyberie to čo môže a čo mu chutí,bez poškodenia na zdraví.
@miskam vieš,že som na to myslela keď som zakladala recept,že je to už jesenné jedlo? Áno sú typicky letné,jesenné a aj zimné jedlá.Ktoré varím v určitom čase.
ps: minule som mala "fried onion"=vyprazanu cibulu a bola mimoriadne dobra, lebo bola nakrajana na tenucke pruzky - odporucam vyskusat
@ola111 to môže byť aj kuracia pečeň.