Recepty, kde je majorán
Plnená paprika
Milujem plnenú papriku teraz cez
sezónu. V zime mi narýchlo stačia
guľky v omáčke. 🙂
Gazdovské zemiaky s bravčovým mäsom
Rýchly obed alebo večera z panvičky, do ktorej použijete zvyšok upečeného alebo uvareného mäska, či...
Plnené listy pekinskej kapusty
Plnený kapustný list trochu inak. Chuti skvelo, aj žena ma pochválila.
Buřtguláš so šampiňónmi
Niekedy sa človeku nechce vyvárať, tak stačí toto jednoduché, rýchle a sýte jedlo.
Fazuľová polievka s párkom
Výborná fazuľová polievočka,
niekto si do nej pridáva údené
mäso, klobásu, zemiaky či
rezance....
Zeleninové placky na môj spôsob
Keď som otvorila chladničku a tá mi dala čo
mala. Keď som vylovila aj cuketu a inú zeleninu
jednoznačne ma hneď napadli placky....
Pečené srnčie stehno na čiernom pive
V TV Varecha sme mali poľovnícke hody. V relácii Slovenské dobroty sme pripravovali špecialitu zo srnčieho...
Držkový paprikáš s bravčovým kolenom a hlivou
V dnešných Slovenských dobrotách ochutnáme držky s bravčovým kolenom a hlivami.
Pečené jahňacie stehno s feniklom a orechmi
Mäso poriadne nasolíme
a okoreníme, dochutíme drvenými feniklovými semienkami a drvenými orechmi. Aby mäso počas pečenia...
Falošná držková z hlivy ako ju máme radi
Keďže je dnes v kalendári Pankráca, teda začínajú zmrznutí muži, nezaškodí niečo na zahriatie.....
Fašírky z diviaka so zemiakovým pyré
Viete ako spracovať diviačie mäso? Nemusí to byť vôbec zložité. V tomto videu si môžete pozrieť...
Krémová zemiakovo-brokolicová polievka so syrom
Rýchla polievka, ktorá najlepšie chutí počas zimných večerov.
Zemiakový prívarok s grilovanou údenou krkovičkou
Som človek, ktorý ešte zažil základnú vojenskú službu a prívarky boli u mňa podávané na dennej...
Bravčový plátok na horčicovej omáčke
Bravčovú krkovičku si nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky a päsťou jemne naklepeme. Mäso nakoreníme...
Kapustová polievka
Ostala mi menšia obvarená kapustná hlava, čo s ňou? Bude z nej kapustová polievka.
Plnený kapustný list bez kapustného listu
Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to
bez toho listu......
Plnený kapustný list
Už roky som mal chuť na plnený kapustný list, ale nik mi ho neuvaril... Tak...
Sekaná
Na staré kolena už len spomíname na detstvo a spomenul som si na to, ako ma mama poslala prvýkrát k mäsiarovi kúpiť sekanú....
Tekvicový prívarok s fašírkami bez lepku
Tekvica nám chutí v každom ročnom období. Či do polievky alebo pečená, jej rôzne odrody sa dajú využiť na desiatky spôsobov....
Mäsovo-zeleninový nákyp v chrumkavej kruste
Zaujímavý a chutný mäsovo-zeleninový nákyp nám pripravila finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia Piterka.
Krkovice ze sklenice
Tak znie pôvodný recept od kamaráta Brepty. Ide o pomaly konfitované ochutené mäso s cibuľou a cesnakom....
Fašírky trochu inak
Do e-mailu prišiel recept a bola som zvedavá, ako to dopadne. Tak som vyskúšala a...
Perkelt s kolienkami podľa Veroniky
Môj recept je ľahký a chutný najlepšie zo zaváranou paprikou, ale samozrejme, každému podľa chuti....
Plnená paprika
Milujem plnenú papriku teraz cez sezónu. V zime mi narýchlo stačia guľky v omáčke. 🙂
Gazdovské zemiaky s bravčovým mäsom
Rýchly obed alebo večera z panvičky, do ktorej použijete zvyšok upečeného alebo uvareného mäska, či...
Plnené listy pekinskej kapusty
Plnený kapustný list trochu inak. Chuti skvelo, aj žena ma pochválila.
Buřtguláš so šampiňónmi
Niekedy sa človeku nechce vyvárať, tak stačí toto jednoduché, rýchle a sýte jedlo.
Fazuľová polievka s párkom
Výborná fazuľová polievočka, niekto si do nej pridáva údené mäso, klobásu, zemiaky či rezance....
Zeleninové placky na môj spôsob
Keď som otvorila chladničku a tá mi dala čo mala. Keď som vylovila aj cuketu a inú zeleninu jednoznačne ma hneď napadli placky....
Pečené srnčie stehno na čiernom pive
V TV Varecha sme mali poľovnícke hody. V relácii Slovenské dobroty sme pripravovali špecialitu zo srnčieho...
Držkový paprikáš s bravčovým kolenom a hlivou
V dnešných Slovenských dobrotách ochutnáme držky s bravčovým kolenom a hlivami.
Pečené jahňacie stehno s feniklom a orechmi
Mäso poriadne nasolíme a okoreníme, dochutíme drvenými feniklovými semienkami a drvenými orechmi. Aby mäso počas pečenia...
Falošná držková z hlivy ako ju máme radi
Keďže je dnes v kalendári Pankráca, teda začínajú zmrznutí muži, nezaškodí niečo na zahriatie.....
Fašírky z diviaka so zemiakovým pyré
Viete ako spracovať diviačie mäso? Nemusí to byť vôbec zložité. V tomto videu si môžete pozrieť...
Krémová zemiakovo-brokolicová polievka so syrom
Rýchla polievka, ktorá najlepšie chutí počas zimných večerov.
Zemiakový prívarok s grilovanou údenou krkovičkou
Som človek, ktorý ešte zažil základnú vojenskú službu a prívarky boli u mňa podávané na dennej...
Bravčový plátok na horčicovej omáčke
Bravčovú krkovičku si nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky a päsťou jemne naklepeme. Mäso nakoreníme...
Kapustová polievka
Ostala mi menšia obvarená kapustná hlava, čo s ňou? Bude z nej kapustová polievka.
Plnený kapustný list bez kapustného listu
Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu......
Plnený kapustný list
Už roky som mal chuť na plnený kapustný list, ale nik mi ho neuvaril... Tak...
Sekaná
Na staré kolena už len spomíname na detstvo a spomenul som si na to, ako ma mama poslala prvýkrát k mäsiarovi kúpiť sekanú....
Tekvicový prívarok s fašírkami bez lepku
Tekvica nám chutí v každom ročnom období. Či do polievky alebo pečená, jej rôzne odrody sa dajú využiť na desiatky spôsobov....
Mäsovo-zeleninový nákyp v chrumkavej kruste
Zaujímavý a chutný mäsovo-zeleninový nákyp nám pripravila finalistka šou Pečie celé Slovensko Lucia Piterka.
Krkovice ze sklenice
Tak znie pôvodný recept od kamaráta Brepty. Ide o pomaly konfitované ochutené mäso s cibuľou a cesnakom....
Fašírky trochu inak
Do e-mailu prišiel recept a bola som zvedavá, ako to dopadne. Tak som vyskúšala a...
Perkelt s kolienkami podľa Veroniky
Môj recept je ľahký a chutný najlepšie zo zaváranou paprikou, ale samozrejme, každému podľa chuti....