Pečené jablká s bylinkovou plnkou
mesačník Varecha, 21. novembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
Pečené jablká si väčšinou predstavujeme ako sladký dezert. Tie naše sú však výborné ako slaný olovrant alebo príloha k pečenému mäsu. Naplnili sme Zobraziť celý popisPečené jablká si väčšinou predstavujeme ako sladký dezert. Tie naše sú však výborné ako slaný olovrant alebo príloha k pečenému mäsu. Naplnili sme ich bylinkovou plnkou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 PL |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
6 plátkov |
|
160 g (biele, staršie) |
|
1 hrsť |
|
1 PL čerstvý |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
6 ks (Gala) |
|
Postup
-
1
Vo veľkej panvici s hrubým dnom rozohrejeme olivový olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a natenko nakrájané plátky cesnaku. Osolíme, okoreníme a za občasného miešania všetko dozlatista restujeme.
- 2
Opečenú zmes preložíme do väčšej misy, pridáme na štvorčeky nakrájané prosciutto, kocky bieleho pečiva, najemno nasekanú petržlenovú vňať, majorán, vajce, ocot a prstami dobre prepracujeme.
- 3
Jablká opláchneme, odkrojíme z nich hornú časť a vykrojíme jadrovníky. Jablká naplníme plnkou. Priklopíme odkrojenými klobúčikmi a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 4
Vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C a pečieme 35–40 minút domäkka.
Tiež pečené jablká:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu