Pečené jablká s bylinkovou plnkou
mesačník Varecha, 21. novembra 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
Pečené jablká si väčšinou predstavujeme ako sladký dezert. Tie naše sú však výborné ako slaný olovrant alebo príloha k pečenému mäsu. Naplnili sme Zobraziť celý popisPečené jablká si väčšinou predstavujeme ako sladký dezert. Tie naše sú však výborné ako slaný olovrant alebo príloha k pečenému mäsu. Naplnili sme ich bylinkovou plnkou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 strúčik | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 6 plátkov | 
                                                             | 
                                                    
| 160 g (biele, staršie) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrsť | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL čerstvý | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 6 ks (Gala) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Vo veľkej panvici s hrubým dnom rozohrejeme olivový olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a natenko nakrájané plátky cesnaku. Osolíme, okoreníme a za občasného miešania všetko dozlatista restujeme.
- 2
 Opečenú zmes preložíme do väčšej misy, pridáme na štvorčeky nakrájané prosciutto, kocky bieleho pečiva, najemno nasekanú petržlenovú vňať, majorán, vajce, ocot a prstami dobre prepracujeme.
- 3
 Jablká opláchneme, odkrojíme z nich hornú časť a vykrojíme jadrovníky. Jablká naplníme plnkou. Priklopíme odkrojenými klobúčikmi a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 4
 Vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C a pečieme 35–40 minút domäkka.
Tiež pečené jablká:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu