Pečené jablká
Pečené jablká

Pečené jablká s bylinkovou plnkou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 21. novembra 2022
Pečené jablká s bylinkovou plnkou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Pečené jablká si väčšinou predstavujeme ako sladký dezert. Tie naše sú však výborné ako slaný olovrant alebo príloha k pečenému mäsu. Naplnili sme Zobraziť celý popisPečené jablká si väčšinou predstavujeme ako sladký dezert. Tie naše sú však výborné ako slaný olovrant alebo príloha k pečenému mäsu. Naplnili sme ich bylinkovou plnkou.

6 ks
porcií
25 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 PL
1 ks
1 strúčik
6 plátkov
160 g (biele, staršie)
1 hrsť
1 PL čerstvý
1 ks
2 PL
6 ks (Gala)

Postup

  1. 1

    Vo veľkej panvici s hrubým dnom rozohrejeme olivový olej, pridáme na­jemno nakrájanú cibuľu a natenko nakrájané plátky cesnaku. Osolíme, okoreníme a za občasného miešania všetko dozlatista restujeme.

  2. 2

    Opečenú zmes preložíme do väčšej misy, pridáme na štvorčeky nakrájané prosciutto, kocky bieleho pečiva, na­jemno nasekanú petržlenovú vňať, majorán, vajce, ocot a prstami dobre prepracujeme.

  3. 3

    Jablká opláchneme, odkrojíme z nich hornú časť a vykrojíme jadrovníky. Jablká naplníme plnkou. Priklopíme odkrojenými klobúčikmi a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

  4. 4

    Vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C a pečieme 35–40 minút domäkka.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha