Chlebová polievka fotorecept
Foto: kucharka
Polievka chudobných. Lacná, rýchla a jednoduchá a ešte aj dobre zasýti. Akurát na dnešné časy :-))
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Množstvá surovín nepíšem, zdá sa mi to nepotrebné. Je to tak od oka… podľa toho, koľko starého chleba nechcete vyhodiť :-) Starší chlieb (čím starší tým lepší) a pečivo nakrájame na kusy. Najlepšie je zmiešať rôzne druhy pečiva.
-
2
Zalejeme vodou alebo vývarom, aby bolo pečivo ponorené. Ja väčšinou používam kocku organického kvalitného bujónu, niekedy zeleninového a niekedy kuracieho. Posolíme a pokoreníme a rozpučíme 3-4 strúčiky cesnaku. Varíme na slabom ohni, 15-20 minút. Možno bude potreba dolievať vodu.
-
3
Potom do polievky rozbijeme 2 vajcia a metličkou rýchlo miešame. Varíme ďalších 5-10 minút.
-
4
Polievku odstavíme z ohňa, dochutíme majoránom a metličkou dobre pomiešame, aby v nej zostali trochu hrudky. Neodporúčam použiť mixér, lebo polievka by zostala kašovitá ako blato :-).
-
5
Polievka by asi nedostala žiadnu michelinskú hviezdičku, a asi by som ju neponúkla návšteve. Je to skromná polievka na všedný deň, pre ľudí, čo neradi vyhadzujú jedlo a všetko zužitkujú.
Áno, semienka sa hodia, tiež dávam, hlavne kmín.
So smotanou? Akou? Kedy ju pridáš?
Príjemný piatok prajem :-)
Nekdy zakysanou, jindy sladkou, do talire, podl nalady a chuti :-) Ano, i oprazeny kmín. Tuuuze dobra polivka!
Demikat je bryndzová polievka, nie? Alebo chceš povedať, že Demikat je skrátka lepší?
Ďakujem, som rada, že sa páči.