Hubový paprikáš
Hubový paprikáš

Hubový paprikáš

Gizka Oňová a Peter Varga
z kuchárskej knihy Gizka a Peter spolu v kuchyni, 24. októbra 2022
Hubový paprikáš
Foto: Z knihy Gizka a Peter spolu v kuchyni

Ochutnajte výborný hubový paprikáš podľa receptu známej televíznej svokry Gizky Oňovej a šikovného šéfkuchára Petra Vargu.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
50 g
100 g
50 ml
1 ČL
2 ČL
2 PL
2 PL
300 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájanú na kocky a nakrájanú cibuľu opečieme na oleji. Pridáme nakrájané huby, rascu a majorán. Osolíme, okoreníme a dusíme 20 minút.

  2. 2

    Pridáme mletú červenú papriku, ajvar a zalejeme vývarom, v ktorom sme rozhabarkovali múku.

  3. 3

    Ešte chvíľu povaríme a dochutíme čili.

  4. 4

    Podávame s haluškami alebo s knedľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia