Pečená paprika
Pečená paprika

Marinovaná pečená paprika

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 14. septembra 2022
Marinovaná pečená paprika
Foto: Shutterstock

Pečená paprika s cesnakom a majoránom naložená v olivovom oleji vás prekvapí svojou chuťou.

4
porcie
40 (+ marinovanie) minút
príprava
20 minút
na 250 °C

Suroviny

3 ks
3 ks
2 strúčiky
1 zväzok (čerstvý)




Postup

  1. 1

    Mäsité červené a žlté papriky rozštvrtíme a poukladáme šupkou nahor na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 250 °C pečieme v hornej časti asi 20 minút, kým sa na šupke nezačnú tvoriť tmavé miesta.

  2. 2

    Medzitým ošúpeme strúčiky cesnaku a najemno ho nasekáme. Zväzok čerstvého majoránu nasekáme najemno. Upečenú papriku prikryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť, ostrým nožom odstránime šupku.

  3. 3

    Papriku navrstvíme do pohára, každú vrstvu posypeme soľou, majoránom, cesnakom, čerstvo zomletým čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Papriku nakoniec zalejeme olivovým olejom a necháme marinovať 5 hodín v chlade.

Diskusia k receptu

zahra
Vratila som sa do detstva, ked sme kazde leto dovolenkovali vo Varne, v Bulharsku.Z kazdeho domu bolo citit vonu pecenych paprik a cesnaku. Robim to uz aj ja, lebo je to velka dobrota.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia