Marinovaná pečená paprika
mesačník Varecha, 14. septembra 2022
Foto: Shutterstock
Pečená paprika s cesnakom a majoránom naložená v olivovom oleji vás prekvapí svojou chuťou.
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Mäsité červené a žlté papriky rozštvrtíme a poukladáme šupkou nahor na plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 250 °C pečieme v hornej časti asi 20 minút, kým sa na šupke nezačnú tvoriť tmavé miesta.
- 2
Medzitým ošúpeme strúčiky cesnaku a najemno ho nasekáme. Zväzok čerstvého majoránu nasekáme najemno. Upečenú papriku prikryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť, ostrým nožom odstránime šupku.
- 3
Papriku navrstvíme do pohára, každú vrstvu posypeme soľou, majoránom, cesnakom, čerstvo zomletým čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Papriku nakoniec zalejeme olivovým olejom a necháme marinovať 5 hodín v chlade.
Tiež pečená paprika:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu