Domáce jaternice
Marián Filo
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, 10. februára 2023
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, 10. februára 2023

Foto: Shutterstock
„Hurky“ nemajú byť plané, a aby to tak nebolo, netreba šetriť mäsom, malo by ho byť v nich rozhodne viac ako ryže.
Postup
-
1
Všetky suroviny uvaríme domäkka, dochutíme soľou, majoránom, korením. Ryžu uvaríme osobitne do polomäkka.
- 2
Mäso z hlavy oberieme a spolu s ostatnými surovinami pomelieme alebo nasekáme nadrobno. Pridáme ryžu.
- 3
Zmes premiešame, pridáme opečenú nasekanú cibuľku a necháme vychladnúť.
- 4
Potom plníme do čriev.
- 5
Hotové varíme asi 15 minút vo vode zohriatej na 70 °C. Vyberieme a skladujeme v chlade. Pred podávaním opečieme.
Tiež jaternice:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu