Domáce jaternice

Marián Filo
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, 10. februára 2023
Domáce jaternice
Foto: Shutterstock

„Hurky“ nemajú byť plané, a aby to tak nebolo, netreba šetriť mäsom, malo by ho byť v nich rozhodne viac ako ryže.

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
1 ks (ľadviny)
Podľa chuti:
Na plnenie:




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny uvaríme domäkka, dochutíme soľou, majoránom, korením. Ryžu uvaríme osobitne do polomäkka.

  2. 2

    Mäso z hlavy oberieme a spolu s ostat­nými surovinami pomelieme alebo nase­káme nadrobno. Pridáme ryžu.

  3. 3

    Zmes premiešame, pridáme opečenú nasekanú cibuľku a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Potom plníme do čriev.

  5. 5

    Hotové varíme asi 15 minút vo vode zohriatej na 70 °C. Vyberieme a skladujeme v chlade. Pred podávaním opečieme.

Diskusia k receptu

56859_1675025533 - profilový obrázok
dr
dr
Chýba mi tam krv a namiesto ryže by som dala krúpy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia