Malé nališčaniky fotorecept
Foto: helena10
Väčšina zemiakových placiek bola klasická. Do tretiny cesta som nastrúhala trochu tvrdého syra. Ku všetkým bola kyslá smotana. Z detstva si pamätám, že sa Zobraziť celý popisVäčšina zemiakových placiek bola klasická. Do tretiny cesta som nastrúhala trochu tvrdého syra. Ku všetkým bola kyslá smotana. Z detstva si pamätám, že sa zemiakové cesto naložilo na veľké listy hlávkovej kapusty vo veľkom plechu. Mama ho piekla zároveň s domácim chlebom v pekarniku kachľovej pece, ktorá sa používala v kuchyni. Upečený veľký nališčanik sa potom nakrájal na porcie. Jedávali sme ho s domácim kyslým mliekom či smotanou. Je to jedlo našej tradičnej regionálnej kuchyne.
Postup
-
1
Očistené zemiaky aj cesnak nechám posekať na hrubšie v sekačiku. Pridávam vajce, múku, soľ, majorán, čierne mleté korenie a vymiešam na cesto. Hustotu cesta robím podľa oka.
- 2
Na horúcom oleji v lievancovej panvici vyprážam zemiakové placky z obidvoch strán. Ja mám radšej tenšie a viac vypražené.
- 3
Do tretiny cesta potom nastrúham trochu tvrdého syra, premiešam a takisto vyprážam.
- 4
K malým nališčanikom dnes bola kyslá smotana.
Tiež zemiakové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A ja sa už dávno nemám koho spýtať...tak sa pýtaj, kým máš koho.
Pekný deň prajem.🌞☃️