Kapustový koláč
Kapustový koláč

Kapustník na plechu bez kysnutia

stoja - bez fotkystoja, 8. marca 2023
Kapustník na plechu bez kysnutia
Foto: stoja
6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g mleté
3 ks
300 g
2 ks
125 g
1 zväzok
1 hrnček
1 hrnček
3 strúčiky
1 ČL (Podravka)




Postup

  1. 1

    Kyslú kapustu, mleté mäso, vajcia, nastrúhané zemiaky, nakrájanú údenú slaninu, nakrájanú mladú cibuľku, mlieko a polohrubú múku si dáme do misy.

  2. 2

    Pridáme vegetu, majorán, rascu, cesnak a mleté čierne korenie a všetko zmiešame. Malo by to mať konzistenciu ako na zemiakovú babu.

  3. 3

    Cesto vylejeme na vymastený pekáč a pečieme približne 1 hodinu na 200 stupňoch. Keď je povrch zapečený, tak je hotovo.

Diskusia k receptu

farbuska
Fajn. Variabilné. Miesto mletého mäsa môžem použiť čerstvú klobásu z črievka alebo pridať kdejaké kúsky (mäsa, zeleniny, syra ...) z chladničky .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia