Domáca tlačenka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, 20. februára 2023
Foto: Shutterstock
Pri príprave tlačenky sa na zabíjačkách využíva z prasiatka to, čo by sa inak nejedlo. Z neatraktívnych surovín vytvoríte pochúťku, ktorá patrí medzi najobľúbenejšie Zobraziť celý popisPri príprave tlačenky sa na zabíjačkách využíva z prasiatka to, čo by sa inak nejedlo. Z neatraktívnych surovín vytvoríte pochúťku, ktorá patrí medzi najobľúbenejšie zabíjačkové špeciality.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme variť hlavu, koleno a celé kusy vnútorností. Môžeme pridať viac koží, ktoré zabezpečia dobrú konzistenciu tlačenky. Potom pridáme soľ, korenie, majorán a cesnak podľa chuti.
- 2
Všetko varíme pri nízkej teplote domäkka. Úplne uvarené vytiahneme a pokrájame na väčšie kusy. Všetko premiešame a ešte dochutíme.
- 3
Voľakedy sa tlačenka plnila do brav čového žalúdka, teraz sa „tlačí“ do tlačenkového črievka, resp. obalu. Dobre zviažeme.
- 4
Varíme „tiahnutím“, to znamená pri teplote 80 stupňov asi 30 minút. Hotové vyberieme a necháme vychladnúť.
- 5
Vychladené krájame na plátky a podávame s chlebíkom, cibuľou a octom.
Tiež tlačenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu