Zemiakový guláš
Zemiakový guláš

Jednoduchý zemiakový guláš s fazuľou

ivka268 - fotkaivka268, 7. novembra 2022
Jednoduchý zemiakový guláš s fazuľou
Foto: ivka268

Vynikajúca, sýta polievočka na jesenné dni.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
4 ks väčšie
1 ks veľká
3-4 strúčiky
1 plechovka (v slanom náleve)
1 PL
podľa chuti
1 PL
2 PL
1,5 l (alebo voda)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Klobásu nakrájame na polkolieska a opečieme na masti do chrumkava. Klobásu vyberieme, odložíme a do výpeku dáme restovať nakrájanú cibuľu. Pred koncom pridáme na plátky nakrájaný cesnak.

  2. 2

    Zasypeme mletou paprikou a po pár sekundách pridáme hladkú múku. Pár minút restujeme a zmes zalejeme vývarom alebo vodou.

  3. 3

    Polievku privedieme k varu a pridáme na kocky nakrájané zemiaky spolu so soľou a rascou.

  4. 4

    Varíme cca 10-15 minút, potom pridáme scedenú fazuľu a odloženú opečenú klobásu. Spolu chvíľu povaríme a nakoniec dochutíme mletým čiernym korením, majoránkou a chilli.

Diskusia k receptu

evanaaa
@mirop , klasická ani nie, ja nedávam do nej zemiaky, to už robím zemiakovú ale bez fazule, tak ako fazuľovú bez zemiakov. Ale dám vyvariť 1-2mrkvy a petržlen do nej, a široké rezance k nej, tie máme radi. Ale aj táto ako polievka je iste dobrá.....
hannes
Robím podobne, ale bez múky a bez majoránu. Pokiaľ chcem hustejší, pridám lyžičku dve zemiakového prášku a viac cibule. Mne tam majorán vadí.
haji
Trochu zmatek v nadpise a první větě - všeobecný název jídla. Guláš/polievka. Chutné to bude, o tom žádná. Ujednotit termín a je vše na svém.
ivka268
Názov je prebratý z originál receptu . Neviem čo máte všetci za problém s názvom. Tak si tam domyslite gulášová polievka a basta
blissofplants
@ivka268 (11.11.2022 22:18)

Netreba brať veci osobne😉ja nie vždy viem, ako mám nazvať recept😆ale neriešim keď to niekto rieši😉Pekný deň prajem!
kubobubo
@mirop (7.11.2022 10:31)

Vôbec nie, chutí aj vyzerá to inak. Do klasickej fazuľovej nejdú zemiaky ale mrkva a petržlen, údené mäso (niektorý dávajú aj klobásu, ja nie) a hrubé rezance. Inak fajný recept, pochutila si aj manželka.