Jednoduchý zemiakový guláš s fazuľou
Foto: ivka268
Vynikajúca, sýta polievočka na jesenné dni.
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
4 ks väčšie |
|
1 ks veľká |
|
3-4 strúčiky |
|
1 plechovka (v slanom náleve) |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1,5 l (alebo voda) |
|
|
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Klobásu nakrájame na polkolieska a opečieme na masti do chrumkava. Klobásu vyberieme, odložíme a do výpeku dáme restovať nakrájanú cibuľu. Pred koncom pridáme na plátky nakrájaný cesnak.
- 2
Zasypeme mletou paprikou a po pár sekundách pridáme hladkú múku. Pár minút restujeme a zmes zalejeme vývarom alebo vodou.
- 3
Polievku privedieme k varu a pridáme na kocky nakrájané zemiaky spolu so soľou a rascou.
- 4
Varíme cca 10-15 minút, potom pridáme scedenú fazuľu a odloženú opečenú klobásu. Spolu chvíľu povaríme a nakoniec dochutíme mletým čiernym korením, majoránkou a chilli.
Tiež guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
urcite je dobra.... pre mna je to klasicka fazulovka, ako ju poznam a robim
Netreba brať veci osobne😉ja nie vždy viem, ako mám nazvať recept😆ale neriešim keď to niekto rieši😉Pekný deň prajem!
Vôbec nie, chutí aj vyzerá to inak. Do klasickej fazuľovej nejdú zemiaky ale mrkva a petržlen, údené mäso (niektorý dávajú aj klobásu, ja nie) a hrubé rezance. Inak fajný recept, pochutila si aj manželka.