Zemiakové placky
Foto: jany1976
Chutné okrúhle placky - dnes som použila panvicu na dolky.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
8 ks |
|
2 ks |
|
2-3 PL |
|
5-6 strúčikov |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
1 ČL (alebo podľa chuti) |
|
Na vysmážanie: | |
(alebo masť) |
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame.
- 2
Pridáme vajcia, pretlačený cesnak, soľ, múku, majorán, korenie a zamiešame.
- 3
Na panvicu nalejeme olej (alebo masť) a rozohrejeme. Lyžicou robíme placky podľa zvyknutej veľkosti, ktoré vysmažíme z oboch strán do hneda.
- 4
Ja som dnes vyskúšala dolkáreň, budú pekné okrúhle.
- 5
Dobrú chuť.🙂
Tiež zemiakové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne. Áno, strúhala som na menších očkách, placky sú také jemnejšie. Ale keď robím aj s cibuľou, nastrúham na hrubšie, aj také mi chutia. 🙂😋
Ďakujem.🙂
Presne tak, viem si aj takúto dobrotu predstaviť.😋
Vďaka, je to obľúbené jedlo mnohých slovenských rodín.🙂
Nevynechala som rascu, základ je cesnak a majoránka, takto robia viaceré kuchárky a sú výborné.🙂
Robievam aj s cibuľou, tam pridávam trochu rasce.😋
Iste, každý podla zvyku🙂
Stačí trochu rasce, ale myslím si že najvýraznejšiu chuť dodá cesnak, ten mám rada.🙂