Bravčová krkovička
Bravčová krkovička

Dusená krkovička so zemiakovou kašou

luwinka - fotkaluwinka, 2. decembra 2022
Dusená krkovička so zemiakovou kašou
Foto: luwinka

Výborné jedlo.

4
porcie
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
2 ČL
2 ČL
medzi prsty
1 ČL
150 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si pokrájame na plátky krkovičku. Trochu ju naklepeme a po krajoch ju narežeme asi po 2 cm, aby sa pri opekaní nedvíhala nahor, ale bola pekne rovná na panvici. Po oboch stranách ju posypeme mletým čiernym korením, sladkou mletou paprikou, rascou, majoránom a posolíme ju.

  2. 2

    Na panvicu dáme rozohriať olej, pridáme nakrájanú cibuľu a osmahneme ju. Vložíme plátky krkovičky a z oboch strán ju opečieme. Potom ju vyberieme z panvice a vložíme do misky. Do hrnca dáme osmaženú cibuľu a pridáme opečenú krkovičku. Zalejeme ju vodou a dusíme pod pokrievkou domäkka.

  3. 3

    Zemiaky uvaríme v osolenej vode a roztlačíme ich na kašu.

  4. 4

    Keď je krkovička už mäkká, tak do nej pridáme smotanu na varenie a krátko povaríme. Zahustíme ak je potrebné múkou s vodou a necháme ešte prejsť varom.

  5. 5

    Podávame so zemiakovou kašou.

    Dusená krkovička so zemiakovou kašou  - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia