Morčacie fašírky pečené v rúre
Foto: stoja
Zdravšia verzia klasických vyprážaných bravčových fašírok.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Do misky dáme mleté morčacie mäso, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajcia, strúhanku na zahustenie, vegetu alebo soľ, majorán, čierne mleté korenie, rascu drvenú, nakrájanú petržlenovú vňať (ale nemusí byť) a trochu olivového oleja. Všetko dobre premiešame.
- 2
Z mäsovej zmesi formujeme fašírky a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Fašírky pofŕkame pred pečením olivovým olejom a dáme piecť na približne 30 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
- 3
Morčacie fašírky podávame so zeleninovým šalátom alebo zemiakovou kašou.
Tiež fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujeme za pekný recept, plánujem vyskúšať, nech je zmena.
@malusa
Na základe komentára autorky receptu sme množstvo strúhanky v surovinách opravili na 60-100 g.
Tam píše 60g alebo 100g struhanky, nie 600g :)