Morčacie fašírky
Morčacie fašírky

Morčacie fašírky pečené v rúre

stoja - bez fotkystoja, 17. októbra 2022
Morčacie fašírky pečené v rúre
Foto: stoja

Zdravšia verzia klasických vyprážaných bravčových fašírok.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g mleté
2 ks
1 ks
2 strúčiky
1 ČL (alebo soľ)
60-100 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Do misky dáme mleté morčacie mäso, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajcia, strúhanku na zahustenie, vegetu alebo soľ, majorán, čierne mleté korenie, rascu drvenú, nakrájanú petržlenovú vňať (ale nemusí byť) a trochu olivového oleja. Všetko dobre premiešame.

  2. 2

    Z mäsovej zmesi formujeme fašírky a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Fašírky pofŕkame pred pečením olivovým olejom a dáme piecť na približne 30 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

  3. 3

    Morčacie fašírky podávame so zeleninovým šalátom alebo zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj mne sa zdá veľa strúhanky, mimochodom, ja ju do fašírok nedávam, a keby aj bolo treba, hádam by stačilo za jednu poriadnu lyžicu....morčacie som ešte neskúšala, ale ma pokúšalo kúpiť mleté mäso.
sashan
Robievam tiež morčacie fašírky pečené v rúre. Ale na zahustenie dávam iba trochu ovsených vločiek a pre chuť nastrúhaný surový celer.Je to veľmi dobrá kombinácia a fašírky nie sú suché.
laylastastykitchen
Morcacie som este nerobila. Ja robim hovädzie. Mäso si predvarim s cibulou. Vodu necham uplne odvarit z masa. Pridam koreniny, vajce, struhany syr. Obalim v struhanke a dam do fritezy na 15 minut. Velmi dobre, vobec nie su suche a su zdravsie ako z oleja. Akurat dnes ich robim len budu bez syra lebo teraz ten nemam.
mirvav
600g strúhanky je isto len preklep. Asi to malo byť 60g, veď autorka píše "na zahustenie".
Ďakujeme za pekný recept, plánujem vyskúšať, nech je zmena.
stoja
Áno,veľmi sa ospravedlňujem za preklep,malo tam byť 60-100g.
redakcia
@stoja (30.10.2022 18:26)
@malusa

Na základe komentára autorky receptu sme množstvo strúhanky v surovinách opravili na 60-100 g.
venti
Len varovanie pre nováčikov, ktorí by chceli tento recept vyskúšať, ako moja juniorka, ktorá je teraz sklamaná - NEDÁVAJTE 2 VAJCIA. Na 0,5 kila mäsa je to strašne veľa. Bude z toho tekutá brečka, do ktorej BUDETE potrebovať veľa múky na zahustenie, lebo z tekutiny guľky nevytvarujete. 200 gramov určite. A to zmení textúru aj chuť - a s množstvom zbytočnej bielej múky určite nebudú zdravšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia