Foto: jany1976
Milujem plnenú papriku teraz cez sezónu. V zime mi narýchlo stačia guľky v omáčke.🙂
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso, cibuľu a cesnak zomelieme.
- 2
Ryžu uvaríme do polomäkka, necháme vychladnúť a primiešame k mäsu.
- 3
Pridáme vajce, soľ, štipku majoránu, čierne korenie a zamiešame.
- 4
Zmesou naplníme papriky a zo zvyšku mäsovej zmesi spravíme guľky.
- 5
Potom ich vložíme do hrnca, podlejeme vodou a paradajkovým pretlakom - varíme okolo 30 minút (ochutnáme 🙂) Takto mi to pošepkal skúsený šéfkuchár.
- 6
Uvarené papriky a guľky vyberieme, vývar dochutíme cukrom, soľou a zahustíme zásmažkou z oleja a múky.
- 7
Príloha podľa chuti - knedľa, zemiaky či chlebík. Dobrú chuť.🙂
Tiež plnená paprika:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Starka(mama) urobila minuly piatok za poriadny hrniec,tlacil som to na obed a veceru aj v sobotu,vcera nieco ine,ale dnes by som si nalozil papricku zasa 🤣🤣🤣
Zdravim priatelia 👍👍👍
Každý máme svoje recepty, aj bez cesnaku či majoránky. Tiež som zo začiatku spravila zásmažku s omáčkou, bolo treba papriku sem tam premiešať, takto mi to poradil šéfkuchár a je to výborné.😋
Vďaka, je nás veľa, čo máme radi túto dobrotu. Ja to varím podľa mamy a to bola perfektná gazdinka.🙂
Pekná spomienka.🙂🌹
Posielam, dobrú chuť.🙂😋😋😋
Ďakujem pekne.🙂
Veru fajnotka, ďakujem pekne.🙂😋😋😋
Na Balkáně do plněných paprik nedávají majoránku, ale nesmí tam chybět saturejka (čubrica) jako bylina, ne jako kořenicí směs.
To je rôzne aj na Slovensku. Niekto dáva majoránku aj cesnak , niekto nie. Každý má svoj obľúbený recept. Mne takto chutí.🙂😋
Aj babinka aj maminka Haji boli super kuchárky a aspoň niečo ma naučili.🙂🌹😋
Ďakujem.🙂🌹
aj ja ,ale z grulami, mnam.
no my sme na slovensku a nie na balkone,{Balkane}.No musis uznat ze recept je dobry,viac nez dobry.Taky naozajstny ako varili nase babky a mamky,nic neprehnane,