Foto: eruska25
Mäsové fašírky obohatené o sírovec - výbornú hubu, ktorá rastie na listnatých stromoch.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Manžel doniesol sírovec, v prvý deň som mäkké konce vyprážala, dnes prišli na rad fašírky.
-
2
Sírovec som povarila v osolenej vode asi 2 minúty, prudko ochladila a zomlela na mäsovom mlynčeku, zomlela som aj mäso. Rožky som natrhala, na chvíľu namočila do vody a vyžmýkala a dala ich do misy s mäsom a hubami. Nakrájanú cibuľu som opražila na troche masti a tiež pridala do misy.
-
3
Ďalej vajíčka, pretlačený cesnak, soľ, korenie, majorán a nasekanú petržlenovú vňať.
-
4
Hotovo, ochutené.
-
5
Ja už roky nerobím malé fašírky, ale môžu sa. Placičky sa obalia v strúhanke a vyprážajú. Ja robím na vymastenom pekáči 2 valčeky, podlejem trochu vodou a dám piecť pri 180 °C asi 1 hodinu. Počas pečenia som vodu ešte dolievala. Do stredu valčeka sa môžu dať uvarené celé vajíčka, ale syn to nemá rád, tak sme mali bez.
-
6
Upečené.
-
7
Tieto lahodné fašírky sme mali so zemiakovou kašou.
Áno, pochutnali sme si aj na vyprážanom, aj na fašírke.