Kuracie pečienky à la Marcello Vianni fotorecept
Foto: vianni
Pečienky u nás jeme len s manželkou, dieťa to nechce, dôvod mi je neznámy :)
porcie
príprava
na 150 °C
Suroviny
400 g |
|
1/5 ks |
|
3 strúčiky |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
20 g |
|
1/2 ČL |
|
kúsok |
|
1,5 dl |
|
1,5 dl |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Osmažím nakrájanú cibuľu, mrkvu (tenké plátky) a cesnak.
-
2
Keď to už pekne vonia, pridám pečienky (nakrájané na kúsky asi 3-5 cm), premiešam, pridám mletú papriku (najlepšie údenú), korenie, sušené hríby (predtým ponorené v mlieku, asi 20 minút, aby znova napučali), premiešam, potom prilejem trochu piva a dusím asi 20 minút na malom plameni.
-
3
Ešte pred dovarením tam šupnem trochu póru nakrájaného nadrobno. Ak je to moc husté a páli sa to, podlejem to ešte pivom, premiešam, ešte prevarím a pridám trochu majoránu a soľ až nakoniec a podľa chuti. Ak máte medvedí cesnak, tak šup tam s ním asi 10 listov.
-
4
K tomu sú fajné štuchané zemiaky s opraženou cibuľou a ružičkovým kelom a tiež trochou mletej papriky a rímskej rasce. Dobrú chuť 🤩
Je to tak.Pečeň mám rada z toho istého dôvodu,ako ty. Občas sme ju mali v školskej jedálni,asi hovädziu,bola tvrdá,ale mne to bolo fuk. Kuracia nebola dostať kúpiť. Jeden kúsok v drobkoch pri kúpe celého kuriatka sme si delili doma na tri kúsky.
moje dieťatko má už 22 a stále na pečienky nedorástlo 🤪🤩