Čínske rezne mojej mamky
Foto: katka512
Tieto čínske rezne sú pomenované podľa rozmanitosti výrazných chutí. Aj keď od Ázie majú ďaleko, ide o tradičné rezne v mojej rodine už Zobraziť celý popisTieto čínske rezne sú pomenované podľa rozmanitosti výrazných chutí. Aj keď od Ázie majú ďaleko, ide o tradičné rezne v mojej rodine už generácie.
príprava
Postup
-
1
Naklepeme si rezne.
- 2
Pripravíme si v miske marinádu. Rozšľaháme vajcia, primiešame 2 kávové lyžičky soli, kávovú lyžičku drvenej rasce, štipľavej a sladkej papriky, horčicu, lyžičku worcesterskej omáčky, kečupu, vegety, majorán, tmavú sójovú omáčku a hladkú múku na zahustenie.
- 3
Do marinády vložíme naklepané mäso. Môžeme dať do chladničky na 24 hodín, ale ak ste veľmi hladní, môžete rezne rovno vypražiť.
Tiež bravčové rezne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrý deň Eruška, vždy ma zaujímalo, či názov "čínske" pochádza z našej rodiny :). Ako ste tento receptík volali Vy? Ďakujem pekne :)
A vlastne máte pravdu, text som jemne upravila, ďakujem :). Majoránku používam sušenú, tá mi nikdy neprihorí.
Ja ho mám v zošite pod názvom " Čínska špecialita". Tento recept bol v časopise Život, veľmi rýchlo sa šíril, opisovali sme si ho, keďže iné možnosti vtedy neboli. Rezne sa podávali takto: kopček ryže, kopček hranolkov, mäsko, na ňom volské oko, ako obloha bola kukurička, hrášok, cvikla, šalátový list. Doteraz nedám na toto mäsko dopustiť.