Bravčové rezne
Bravčové rezne

Čínske rezne mojej mamky

katka512 - fotkakatka512, 19. mája 2023
Čínske rezne mojej mamky
Foto: katka512

Tieto čínske rezne sú pomenované podľa rozmanitosti výrazných chutí. Aj keď od Ázie majú ďaleko, ide o tradičné rezne v mojej rodine už Zobraziť celý popisTieto čínske rezne sú pomenované podľa rozmanitosti výrazných chutí. Aj keď od Ázie majú ďaleko, ide o tradičné rezne v mojej rodine už generácie.

45 minút
príprava

Suroviny

5 ks
2 KL
1 KL
1 KL
 KL
1 PL
1 KL
1 PL
1 KL
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Naklepeme si rezne.

  2. 2

    Pripravíme si v miske marinádu. Rozšľaháme vajcia, primiešame 2 kávové lyžičky soli, kávovú lyžičku drvenej rasce, štipľavej a sladkej papriky, horčicu, lyžičku worcesterskej omáčky, kečupu, vegety, majorán, tmavú sójovú omáčku a hladkú múku na zahustenie.

  3. 3

    Do marinády vložíme naklepané mäso. Môžeme dať do chladničky na 24 hodín, ale ak ste veľmi hladní, môžete rezne rovno vypražiť.

Diskusia k receptu

eruska25
Veru, starý recept. Ja ho mám v zošite už vyše 30 rokov a stále ho robím, je to výborné.
evanaaa
Tie marinády sa dajú obmieňať, ja ich vždy robím od oka, z rôznych surovín. A načo solíš rezne, a potom ešte aj do marinády dosť soli, keď už sú tam aj iné slané ingrediencie / vegeta, sójovka, worchester, ap.).....majoránku nedávam, bylinky by prihoreli.
bekla
Veru, stary osvedceny recept na super rezne, davno som nerobila, vdaka za pripomenutie, len Číňan by sa asi nestacil divit, nic v zlom 😆🤣
katka512
@eruska25 (19.5.2023 16:54)

Dobrý deň Eruška, vždy ma zaujímalo, či názov "čínske" pochádza z našej rodiny :). Ako ste tento receptík volali Vy? Ďakujem pekne :)
katka512
@evanaaa (19.5.2023 19:01)

A vlastne máte pravdu, text som jemne upravila, ďakujem :). Majoránku používam sušenú, tá mi nikdy neprihorí.
eruska25
@katka512 (21.5.2023 01:26)

Ja ho mám v zošite pod názvom " Čínska špecialita". Tento recept bol v časopise Život, veľmi rýchlo sa šíril, opisovali sme si ho, keďže iné možnosti vtedy neboli. Rezne sa podávali takto: kopček ryže, kopček hranolkov, mäsko, na ňom volské oko, ako obloha bola kukurička, hrášok, cvikla, šalátový list. Doteraz nedám na toto mäsko dopustiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia