Morčacie guľky
Morčacie guľky

Mäsové guľky v bielej cibuľovej omáčke

bugout - fotkabugout, 24. novembra 2022
Mäsové guľky v bielej cibuľovej omáčke
Foto: bugout

Mäsové guľky a celkovo mleté mäso je moja obľúbená strava, takže som musel tento recept vyskúšať.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=sVqy1aVXvRE&ab_channel=KochamGotowa%C4%87

Suroviny

400 g mleté
1 ČL
1 ks
1 ks
Omáčka:
400 g
0,6 dl
2 PL
0,5 l
1 ČL




Postup

  1. 1

    Omáčka je biela, čiže základné pravidlo je cibuľu robiť na slabom výkone a miešať nesmie chytiť farbu!! Pokiaľ ide o množstvo slaniny autor receptu dal tri plátky ja som krájal po šírke nie po dĺžke tak ich bolo viac. A pomôžem si trochu jeho myšlienkou. Morčacie prsia sú veľmi suché tak ich dochutíme, najlepšia je na dochutenie slanina. Slaninu nakrájame na drobné kocky a dáme na panvicu pekne osmažiť. Cibuľu nakrájame jednoducho na polmesiačiky (bude sa mixovať do hladka, tak sa netreba trápiť). A dáme ju robiť na olej a osolíme, má sa robiť zhruba 20 - 25 minút (nezabudnúť na základne pravidlo) tak si všetko načasujte podľa mäsa, slaniny atp. Ja som začal so slaninou aby trocha vychladla a kým sa robila cibuľa pomlel a nachystal som si mäso.

  2. 2

    Všetky ingrediencie na guľky dobre zmiešame ako vždy pri takomto recepte. Keď je cibuľa hotová, zasypeme ju múkou a pár minút posmažíme (nezabudnúť na základné pravidlo). Zalejeme mliekom a dohladka rozmixujeme. Vyformujeme guľky a opatrne vložíme do variacej sa omáčky. Nejako som nepostrehol ako dlho sa majú variť, ja som ich varil 20 - 25 minút.

  3. 3

    Autor odporúčal do omáčky pridať na záver pór (hovoril, že aj s mäsom aj s omáčkou sa dá ďalej pracovať). Keď som chutnal omáčku zdalo sa mi, že jej niečo chýba tak som pridal trochu dijonskej horčice. Bolo to výborné. Mäso sa mi veľmi lepilo na ruky, takže tvar guliek nič moc, ale inak výborné.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, cibulovou omáčku musím vyzkoušet. Cibule je moje nejpoužívanější zelenina v kuchyni. Díky za inpsiraci. Určitě půjde pracovat s kořením, bylinkami. Dochutit ji podle momentálního rozpoložení. Takové vaření mám ráda.
bugout
@haji (24.11.2022 16:41) chuť je taká zaujímavá, dominantná chuť sa ponáša na francúzsku cibulačku. Čiže čokoľvek čo sa hodí k nej ide aj sem. Už spomenutý pór. Mne sa celkom pozdáva pažítka. Pikantná červené paprika, resp. nejaká ta feferonkova pasta... A samozrejme aj mäso môže byť iné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia