Krupica

Krupica ako ingrediencia v receptoch:

  • Krupicové tašky (fotorecept)

    Krupicové tašky (fotorecept)

    Tento recept mám od mojej mamky, na Záhorí sme mávali tieto tašky k polievke, najčastejšie fazuľovej, ale sú veľmi chutné aj k zeleninovej, gulášovej, alebo inej sýtej polievke či prívarku. Dajú sa jesť...

  • Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka (videorecept)

    Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka (videorecept)

    Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík. Gnocchi sú niečo ako naše halušky, len na ich prípravu sa používajú varené zemiaky....

  • Hustá zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept)

    Hustá zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept)

    Polievka je plná vitamínov, minerálov, ale hlavne vlákniny, ktorá je pre chudnutie a správne fungovanie telesných pochodov veľmi dôležitá. Táto polievka Vás zasýti a zároveň dodá mnoho prospešných látok bez zbytočného zahusťovania múkou. Zeleninu...

  • Jednoduchá pórová polievka s obláčikmi

    Jednoduchá pórová polievka s obláčikmi

    Jedna z mojich najobľúbenejších polievok. Varím ju aj pre svojho drobčeka a ten jej tiež vie sfutrovať plný tanier. Plus tie mäkučké, nadýchané krupicové halušky milujem ♥

  • Kačacie prsia na víne

    Kačacie prsia na víne

    Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a uvarené necháme úplne vychladnúť. Polovicu zemiakov nastrúhame na hrubom strúhadle, druhú polovicu na jemnom. Pridáme krupicu, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré ručne spracujeme do...

  • Jablkový koláč s domácim zázvorovým sirupom (fotorecept)

    Jablkový koláč s domácim zázvorovým sirupom (fotorecept)

    Suroviny na cesto vymiešame do tuhej hmoty a necháme odstáť v chladničke približne 15 minút. Z cesta asi štvrtinu odložíme na mriežku. Potom cesto rozvaľkáme a vložíme do okrúhleho plechu.

  • Zemiakovo-krupicové šúľance s orechmi

    Zemiakovo-krupicové šúľance s orechmi

    Jedlá z cesta patria k mojim najobľúbenejším. Baví ma pripravovať ich tak, aby opäť lákali a prekvapovali. Aby otázka – Čo už môže byť na šúľancoch či pirohoch zaujímavé? – bola zbytočná. Ja totiž odpovedám, že sú súčasťou našej...

  • Ľahká guľôčková polievka (fotorecept)

    Ľahká guľôčková polievka (fotorecept)

    Taká odľahčená farebná polievka s hráškom, cícerom a paprikovými haluškami.

  • Kokosový krupicový puding

    Kokosový krupicový puding

    Predhrejeme rúru na 160 stupňov. S maslom vymastíme malý pekáč alebo viacero malých foriem. Zmiešame kokosové mlieko, guava nápoj, krupicu a cukor a dáme variť na nižšiu teplotu. Za stáleho miešania 5-7 minút varíme...

  • Koláč „Slivkové gule“ (fotorecept)

    Koláč „Slivkové gule“ (fotorecept)

    Kto má rád slivkové gule a nechce sa mu s nimi babrať - tu je jedna rýchla verzia, hotová za 20 minút, koláč je nepečený.

  • Krupicová kaša s levanduľovo-medovou zmrzlinou
  • Zapekané špenátové guľky z krupice

    Zapekané špenátové guľky z krupice

    Mlieko spolu s maslom, so soľou a s bielym korením privedieme do varu. Pridáme opláchnutý a osušený špenát. Krátko povaríme. Naraz prisypeme krupicu a miešame, až kým sa cesto nezačne odpaľovať od dna hrnca.

  • Husacie stehno s kapustovými knedličkami

    Husacie stehno s kapustovými knedličkami

    Husacie stehno osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre pri 150 °C 50 minút. Desať minút pred dopečením potrieme stehno medom.

  • Rýchly jablkový vrstvený koláč

    Rýchly jablkový vrstvený koláč

    V mise zmiešame suché ingrediencie - 1 hrnček /300 ml/ krupice, 1 hrnček špaldovej hladkej múky, 1/2 hrnčeka Xylitolu /alebo iné sladidlo/, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 čajové lyžičky mletej škorice....

  • Kokosové rezy (fotorecept)

    Kokosové rezy (fotorecept)

    Kombináciou kokosu a čokolády sa nedá nič pokaziť. Koláčik je veľmi jednoduchý na prípravu, ktorý zvládne naozaj každý.

  • Zemiakové knedličky

    Zemiakové knedličky

    Zemiakové knedličky plnené slaninou alebo údeným mäsom s dusenou kapustou.

  • Kysucký „podlesníkový“ závin s kačacou plnkou
  • Ukrajinské tvarohové „syrníky“

    Ukrajinské tvarohové „syrníky“

    Tradičné jedlá Zemplína hovoria o šikovnosti tunajších prababičiek. Z lokálnych, ľahko dostupných surovín dokázali totiž za krátky čas navariť originálne dobroty, aké preveril čas. Chutia aj dnešným gurmánom.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist