Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Tvarohový koláč na liatom kakaovom ceste

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 9. apríla 2022

Recept lahodného tvarohového koláča na liatom kakaovom ceste s broskyňami.
Zdroj: https://youtu.be/y-sqgZZmi5c

8
porcií
40 minút
príprava
60 + 25 minút
na 160/150 °C

Suroviny

Tvarohová plnka:
780 g
120 g
20 g
20 g
20 g
2 ks
140 g
Cesto:
2 ks
100 g
25 g
100 g
100 g
1/2 ČL
1/2 ČL
40 g
Okrem toho:
200 g konzervované




Postup

  1. 1

    Tvarohová plnka: Do mletého tvarohu pridať kryštálový a vanilkový cukor, krupicu, vajcia, kyslú smotanu a škrob; vymiešať mixérom do hladka.

  2. 2

    Cesto: Vajcia vyšľahať s cukrom a medom. Ďalej pridať kyslú smotanu, múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, kakao; vymiešať do hladka.

  3. 3

    Rozmer formy 9x28 cm. Zostaviť v poradí: polovica cesta; polovica tvarohovej plnky; poukladať nakrájané broskyne; zvyšok tvarohovej plnky; zvyšok cesta. Piecť 60 minút pri 160 °C, potom ďalších 20-30 minút pri 150 °C. Koláč z pekáča vyberať vychladnutý.

  4. 4

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/y-sqgZZmi5c

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia