Tvarohový koláč na liatom kakaovom ceste
Foto: razomzastolom
Recept lahodného tvarohového koláča na liatom kakaovom ceste s broskyňami.
Zdroj: https://youtu.be/y-sqgZZmi5c
porcií
príprava
na 160/150 °C
Suroviny
Tvarohová plnka: | |
780 g |
|
120 g |
|
20 g |
|
20 g |
|
20 g |
|
2 ks |
|
140 g |
|
Cesto: | |
2 ks |
|
100 g |
|
25 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
40 g |
|
Okrem toho: | |
200 g konzervované |
|
Postup
-
1
Tvarohová plnka: Do mletého tvarohu pridať kryštálový a vanilkový cukor, krupicu, vajcia, kyslú smotanu a škrob; vymiešať mixérom do hladka.
- 2
Cesto: Vajcia vyšľahať s cukrom a medom. Ďalej pridať kyslú smotanu, múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, kakao; vymiešať do hladka.
- 3
Rozmer formy 9x28 cm. Zostaviť v poradí: polovica cesta; polovica tvarohovej plnky; poukladať nakrájané broskyne; zvyšok tvarohovej plnky; zvyšok cesta. Piecť 60 minút pri 160 °C, potom ďalších 20-30 minút pri 150 °C. Koláč z pekáča vyberať vychladnutý.
- 4
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/y-sqgZZmi5c
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu