Zemiakové knedličky plnené mletým mäsom
piatková príloha denníka Pravda, 15. marca 2022

Foto: Shutterstock.com
Suroviny
| Zemiakové cesto: | |
| 500 g |
|
| 180–200 g |
|
| 20 g |
|
| 2 ks |
|
| 50 g |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 75 g |
|
| 1-2 strúčiky |
|
|
|
|
| štipka |
|
| štipka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pečené mäso, klobásu a údené mäso nahrubo pomelieme alebo nasekáme. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, necháme krátko vychladnúť a vmiešame do mäsa. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, muškátový oriešok, majorán, korenie a soľ. Dobre vymiešame a zo zmesi vytvarujeme malé guľôčky.
- 2
V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme cez lis na zemiaky alebo nastrúhame. Zo zemiakov, múky, krupice, zo žĺtkov, vlažného rozpusteného masla a zo štipky soli rýchlo vymiešame cesto. Vytvarujeme do valčeka, ktorý pokrájame na kúsky. Z tých urobíme placky, do ktorých zabalíme mäsové guľôčky. Dobre pritlačíme.
- 3
Knedličky varíme vo veľkom množstve osolenej vody 12–15 minút. Môžeme servírovať s kyslou kapustou a opraženou slaninkou.
Tiež zemiakové knedle:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu