Zemiakové knedle
Zemiakové knedle

Zemiakové knedličky plnené mletým mäsom

Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 15. marca 2022
Zemiakové knedličky plnené mletým mäsom
Foto: Shutterstock.com

Suroviny

Zemiakové cesto:
500 g
180–200 g
20 g
2 ks
50 g
Plnka:
300 g
100 g
100 g
75 g
1-2 strúčiky
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Pečené mäso, klobásu a údené mäso nahrubo pomelieme alebo nasekáme. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, necháme krátko vychladnúť a vmiešame do mäsa. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, muškátový oriešok, majorán, korenie a soľ. Dobre vymiešame a zo zmesi vytvarujeme malé guľôčky.

  2. 2

    V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme cez lis na zemiaky alebo nastrúhame. Zo zemiakov, múky, krupice, zo žĺtkov, vlažného rozpusteného masla a zo štipky soli rýchlo vymiešame cesto. Vytvarujeme do valčeka, ktorý pokrájame na kúsky. Z tých urobíme placky, do ktorých zabalíme mäsové guľôčky. Dobre pritlačíme.

  3. 3

    Knedličky varíme vo veľkom množstve osolenej vody 12–15 minút. Môžeme servírovať s kyslou kapustou a opraženou slaninkou.

Diskusia k receptu

chemik
Zaujala mne tato verze z hladké mouky, což jsem zatím v žádném "našem" receptu neviděl. Navíc bez vaječných bílků a s máslem v těstě - vůbec si nedokážu představit jaká bude konzistence po uvaření a pak po vychladnutí na druhý den. Prosím o sdělení zda máte někdo s nimi zkušenost, ale stejně si je zkusím uvařit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia