Zemiakové knedličky plnené mletým mäsom
piatková príloha denníka Pravda, 15. marca 2022
Foto: Shutterstock.com
Suroviny
Zemiakové cesto: | |
500 g |
|
180–200 g |
|
20 g |
|
2 ks |
|
50 g |
|
|
|
Plnka: | |
300 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
75 g |
|
1-2 strúčiky |
|
|
|
štipka |
|
štipka |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pečené mäso, klobásu a údené mäso nahrubo pomelieme alebo nasekáme. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, necháme krátko vychladnúť a vmiešame do mäsa. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, muškátový oriešok, majorán, korenie a soľ. Dobre vymiešame a zo zmesi vytvarujeme malé guľôčky.
- 2
V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme cez lis na zemiaky alebo nastrúhame. Zo zemiakov, múky, krupice, zo žĺtkov, vlažného rozpusteného masla a zo štipky soli rýchlo vymiešame cesto. Vytvarujeme do valčeka, ktorý pokrájame na kúsky. Z tých urobíme placky, do ktorých zabalíme mäsové guľôčky. Dobre pritlačíme.
- 3
Knedličky varíme vo veľkom množstve osolenej vody 12–15 minút. Môžeme servírovať s kyslou kapustou a opraženou slaninkou.
Tiež zemiakové knedle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu