Krupicová kaša
Krupicová kaša

Bazová krupica

Paľo Sekerka
šéfkuchár, dnes 10:30
Bazová krupica
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
10 (+ odstátie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
200 ml
 (kvety)
podľa chuti
Na posypanie:
 (prášok)




Postup

  1. 1

    Zohrejeme mlieko spolu s cukrom a umytými bazovými kvetmi (čím viac, tým bude jej vôňa v krupici intenzívnejšia). Necháme chvíľu odstáť. Precedíme.

  2. 2

    Do ochuteného scedeného mlieka prisypeme krupicu a za stáleho miešania zohrievame, kým nezačne hustnúť. Ak budeme chcieť krupicu nadýchanejšiu, po uvarení ju rozriedime ešte trochu mliekom a nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky.

  3. 3

    Bazovú krupicu posypeme práškom z kyslého lyofilizovaného ovocia alebo citrónovou kôrou.

Diskusia k receptu