Bazová krupica
Paľo Sekerka
šéfkuchár, dnes 10:30
šéfkuchár, dnes 10:30

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
porcia
10 (+ odstátie) minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zohrejeme mlieko spolu s cukrom a umytými bazovými kvetmi (čím viac, tým bude jej vôňa v krupici intenzívnejšia). Necháme chvíľu odstáť. Precedíme.
- 2
Do ochuteného scedeného mlieka prisypeme krupicu a za stáleho miešania zohrievame, kým nezačne hustnúť. Ak budeme chcieť krupicu nadýchanejšiu, po uvarení ju rozriedime ešte trochu mliekom a nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky.
- 3
Bazovú krupicu posypeme práškom z kyslého lyofilizovaného ovocia alebo citrónovou kôrou.
Tiež krupicová kaša:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu