Sladké zemiakové krokety s lesným ovocím fotorecept
Vojto Artz
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár Metro, 15. januára 2021
prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár Metro, 15. januára 2021
Foto: Dušan Křístek
Suroviny
650 g |
|
1 ks |
|
60 g |
|
200 g |
|
|
|
na vyprážanie |
|
Na posypanie: | |
|
|
Ovocná omáčka: | |
200 g mrazené |
|
1 väčší |
|
4 PL |
|
100 ml |
|
|
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a varíme v šupke asi 40 minút. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame alebo zomelieme. Pridáme krupicu, múku, soľ, vajce a vymiešame na hladké nelepivé cesto.
-
2
Z cesta tvarujeme malé kroketky (šúľance) alebo ho vyvaľkáme a vykrojíme ozdobne formičkami.
-
3
Kúsky cesta vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.
-
4
Do malého kastrólika dáme čučoriedkový kompót, víno, kryštálový cukor, škoricu, Solamyl a necháme zovrieť. Do horúcej omáčky pridáme mrazené ovocie, nastrúhanú pomarančovú kôru a krátko prehrejeme.
- 5
Kroketky posypeme práškovým cukrom a podávame s horúcou ovocnou omáčkou.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu