Veľmi elegantná a chutná kakaová bábovka
V bábovke sú dobre skombinované ingrediencie a pečenie nezaberie veľa času. Stojí za vyskúšanie!
Zdroj: https://youtu.be/0pfJ4yiXa_Q
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 ks |
|
| 150 g |
|
| 60 ml |
|
| 100 ml |
|
| 300 g |
|
| 12 g |
|
| 30 g |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 500 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| 80 g |
|
| 20 g |
|
| 40 g |
|
| Okrem toho: | |
| 380 g |
|
| 20 g (na mazanie formy) |
|
| 30 g (na posypanie formy) |
|
Postup
-
1
Cesto: Bielky vyšľahať s cukrom do penista, pridať žĺtky a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Potom pridať mlieko, slnečnicový olej, múku, prášok do pečiva, kakao a dôkladne zmiešať.
- 2
Tvarohová plnka: K mletému tvarohu pridať kyslú smotanu, žĺtok, kryštálový a vanilkový cukor, puding a dobre premiešať tyčovým mixérom.
- 3
Okrúhlu formu na bábovku s priemerom 22 cm a výškou 10 cm vymastiť maslom a vysypať krupicou. Polovicu cesta naliať do formy. Rovnomerne navrstviť a zarovnať tvarohovú plnku, broskyne a navrch naliať zvyšok cesta. Piecť 60 minút pri 160 °C. Ochladiť bábovku vo forme. Ozdobiť podľa želania.
- 4
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/0pfJ4yiXa_Q
Tiež kakaová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Máš pravdu, bude to chtít dobrou bábovkovou formu.
Pěkný receptík, efektná bábovka v reze, krásné foto!