Perfektný koláčik na víkend s tromi plnkami
Recept na krehký a veľmi chutný koláčik s tromi plnkami, ktorý ideálne doplní vaše víkendové menu :-)
Zdroj: https://youtu.be/o4uLjw4ei1c
porcií
príprava
na 180-190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 240 g (alebo Hera) |
|
| 2 ks |
|
| 150 g |
|
| 1 PL |
|
| 480 g |
|
| 8 g |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 400 g |
|
| 30 g |
|
| 40 g |
|
| 30 g |
|
| 20 g |
|
| Jablková plnka: | |
| 3-4 ks |
|
| 30 g |
|
| podľa chuti |
|
| Maková plnka: | |
| 160 g mletý |
|
| 40-60 g |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cesto: Homogénne zmiešať múku, cukor, nastrúhané maslo a prášok do pečiva. Pridať vajcia, smotanu, vypracovať cesto a nechať postáť 20-30 minút.
- 2
Tvarohová plnka: Tvaroh zomlieť v mlynčeku na mäso. K tvarohu pridať vanilkový cukor, hrozienka, krupicu a puding a dôkladne vymiešať.
- 3
Jablková plnka: Jablká ošúpať a nastrúhať na hrubom strúhadle, šťavu oddeliť. K jablkám pridať cukor a škoricu, dôkladne premiešať.
- 4
Maková plnka: Do džemu pridať mletý mak a vymiešať.
- 5
Cesto rozdeliť na 3 časti (jednu väčšiu a dve menšie rovnakej veľkosti). Väčšiu časť cesta vyvaľkať na pekáč rozmerom 25×35 cm tak, aby sa dali sformovať boky cesta vysoké 1,5-2 cm. Cesto poprepichovať vidličkou. Na cesto naniesť pás tvarohovej plnky, potom vedľa pás jablkovej plnky a pás maku; opäť tvarohová plnka atď.
- 6
Vyvaľkať jednu menšiu časť cesta a položiť na plnky, cesto poprepichovať vidličkou. Znova rozložiť plnky, začať pásom jablkovej plnky. Vyvaľkať druhú menšiu časť cesta a položiť na plnky, cesto poprepichovať vidličkou. Piecť 45-50 minút pri 180-190 °C.
- 7
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/o4uLjw4ei1c
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu