Jablkový koláč
Jablkový koláč

Perfektný koláčik na víkend s tromi plnkami

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 25. júna 2021

Recept na krehký a veľmi chutný koláčik s tromi plnkami, ktorý ideálne doplní vaše víkendové menu :-)
Zdroj: https://youtu.be/o4uLjw4ei1c

16
porcií
60 minút
príprava
45-50 minút
na 180-190  °C

Suroviny

Cesto:
240 g (alebo Hera)
2 ks
150 g
1 PL
480 g
8 g
Tvarohová plnka:
400 g
30 g
40 g
30 g
20 g
Jablková plnka:
3-4 ks
30 g
podľa chuti
Maková plnka:
160 g mletý
40-60 g
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Homogénne zmiešať múku, cukor, nastrúhané maslo a prášok do pečiva. Pridať vajcia, smotanu, vypracovať cesto a nechať postáť 20-30 minút.

  2. 2

    Tvarohová plnka: Tvaroh zomlieť v mlynčeku na mäso. K tvarohu pridať vanilkový cukor, hrozienka, krupicu a puding a dôkladne vymiešať.

  3. 3

    Jablková plnka: Jablká ošúpať a nastrúhať na hrubom strúhadle, šťavu oddeliť. K jablkám pridať cukor a škoricu, dôkladne premiešať.

  4. 4

    Maková plnka: Do džemu pridať mletý mak a vymiešať.

  5. 5

    Cesto rozdeliť na 3 časti (jednu väčšiu a dve menšie rovnakej veľkosti). Väčšiu časť cesta vyvaľkať na pekáč rozmerom 25×35 cm tak, aby sa dali sformovať boky cesta vysoké 1,5-2 cm. Cesto poprepichovať vidličkou. Na cesto naniesť pás tvarohovej plnky, potom vedľa pás jablkovej plnky a pás maku; opäť tvarohová plnka atď.

  6. 6

    Vyvaľkať jednu menšiu časť cesta a položiť na plnky, cesto poprepichovať vidličkou. Znova rozložiť plnky, začať pásom jablkovej plnky. Vyvaľkať druhú menšiu časť cesta a položiť na plnky, cesto poprepichovať vidličkou. Piecť 45-50 minút pri 180-190 °C.

  7. 7

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/o4uLjw4ei1c

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu