Tvarohový koláč s broskyňami a makom
Foto: razomzastolom
Tvarohový koláč je veľmi jemný a chutný.
Zdroj: https://youtu.be/E4cG9EyMS04
porcií
príprava
na 180/175 °C
Suroviny
Cesto: | |
40 g |
|
130 g |
|
1/3 ČL |
|
2 ks |
|
80 g |
|
5 g |
|
Tvarohová plnka: | |
550 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
20 g |
|
40 g |
|
30 g |
|
20 g mletý |
|
Okrem toho: | |
150 g zavárané |
|
Postup
-
1
Príprava cesta: Zľahka zmiešať múku, prášok do pečiva, kakao a maslo. Pridať žĺtky a cukor, vypracovať cesto. Cesto vložiť na 30 minút do mrazničky.
- 2
Príprava tvarohovej plnky: Do tvarohu pridať kryštálový a vanilkový cukor, kyslú smotanu, vajce, puding a krupicu a rozmixovať. Tvarohovú hmotu rozdeliť na 2 časti, do jednej pridať mletý mak, dobre premiešať.
- 3
Zostavovanie koláča: Polovicu cesta z mrazničky nastrúhať na strúhadle do formy (9x28 cm) vystlanej papierom na pečenie a piecť 10 min pri 180 °C. Na predpečené cesto dať nakrájané broskyne. Potom navrstviť tvarohové plnky, striedavo bielu a makovú. Druhú polovicu cesta nastrúhať a piecť ďalších 50 min pri 175 °C. Tvarohový koláč z formy vyberať, keď je studený.
- 4
Odkaz na videorecept: https://youtu.be/E4cG9EyMS04
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu