Tvarohový koláč s broskyňami a makom
	                                    Tvarohový koláč je veľmi jemný a chutný.
Zdroj: https://youtu.be/E4cG9EyMS04	                                
porcií
príprava
na 180/175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 40 g | 
                                                             | 
                                                    
| 130 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/3 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 80 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 g | 
                                                             | 
                                                    
| Tvarohová plnka: | |
| 550 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 40 g | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g mletý | 
                                                             | 
                                                    
| Okrem toho: | |
| 150 g zavárané | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Príprava cesta: Zľahka zmiešať múku, prášok do pečiva, kakao a maslo. Pridať žĺtky a cukor, vypracovať cesto. Cesto vložiť na 30 minút do mrazničky.
- 2
 Príprava tvarohovej plnky: Do tvarohu pridať kryštálový a vanilkový cukor, kyslú smotanu, vajce, puding a krupicu a rozmixovať. Tvarohovú hmotu rozdeliť na 2 časti, do jednej pridať mletý mak, dobre premiešať.
- 3
 Zostavovanie koláča: Polovicu cesta z mrazničky nastrúhať na strúhadle do formy (9x28 cm) vystlanej papierom na pečenie a piecť 10 min pri 180 °C. Na predpečené cesto dať nakrájané broskyne. Potom navrstviť tvarohové plnky, striedavo bielu a makovú. Druhú polovicu cesta nastrúhať a piecť ďalších 50 min pri 175 °C. Tvarohový koláč z formy vyberať, keď je studený.
- 4
 Odkaz na videorecept: https://youtu.be/E4cG9EyMS04
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu