Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Tvarohový koláč s broskyňami a makom

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 30. mája 2021

Tvarohový koláč je veľmi jemný a chutný.
Zdroj: https://youtu.be/E4cG9EyMS04

12
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180/175 °C

Suroviny

Cesto:
40 g
130 g
1/3 ČL
2 ks
80 g
5 g
Tvarohová plnka:
550 g
100 g
1 ks
150 g
20 g
40 g
30 g
20 g mletý
Okrem toho:
150 g zavárané




Postup

  1. 1

    Príprava cesta: Zľahka zmiešať múku, prášok do pečiva, kakao a maslo. Pridať žĺtky a cukor, vypracovať cesto. Cesto vložiť na 30 minút do mrazničky.

  2. 2

    Príprava tvarohovej plnky: Do tvarohu pridať kryštálový a vanilkový cukor, kyslú smotanu, vajce, puding a krupicu a rozmixovať. Tvarohovú hmotu rozdeliť na 2 časti, do jednej pridať mletý mak, dobre premiešať.

  3. 3

    Zostavovanie koláča: Polovicu cesta z mrazničky nastrúhať na strúhadle do formy (9x28 cm) vystlanej papierom na pečenie a piecť 10 min pri 180 °C. Na predpečené cesto dať nakrájané broskyne. Potom navrstviť tvarohové plnky, striedavo bielu a makovú. Druhú polovicu cesta nastrúhať a piecť ďalších 50 min pri 175 °C. Tvarohový koláč z formy vyberať, keď je studený.

  4. 4

    Odkaz na videorecept: https://youtu.be/E4cG9EyMS04

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia