Kávové drobné pečivo
Kávové drobné pečivo

Kávové koláčiky

navardaco - fotkanavardaco, 20. decembra 2021
Kávové koláčiky
Foto: navardaco
90 minút
príprava
8 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1/2 bal.
200 g
150 g
1 ks
1 ks
1 PL (instantná)
1/2 ČL
2 PL
Krém:
150 g
100 g
110 ml
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto pripravíte tak, že zmiešate všetky suroviny a vypracuje ho dohladka. Hotové cesto odložte na polhodinu do chladničky. Po polhodine stuhnuté cesto vyberte z chladničky a vyvaľkajte ho na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm. Z cesta vykrajujte kolieska alebo iné tvary a ukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 5 – 8 minút. Pozor, aby sa kolieska príliš nevysušili alebo nespálili. Potom ich nechajte vychladnúť.

  2. 2

    Pripravte si krém. Do hrnca dajte kávu a lyžicu múky. Uvarte z toho hustý krém a nechajte ho vychladnúť. Vyšľahajte zmäknuté maslo s cukrom do peny. Vmiešajte vychladnutý kávový krém. Hotovým krémom môžete plniť vychladnuté koláčiky. Krém dajte do cukrárskeho vrecka, naneste ho na jedno koliesko a druhým ho jemne pritlačte.

    Kávové koláčiky - obrázok 2

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha