Kávové koláčiky
Foto: navardaco
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1/2 bal. |
|
200 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL (instantná) |
|
1/2 ČL |
|
2 PL |
|
Krém: | |
150 g |
|
100 g |
|
110 ml |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Cesto pripravíte tak, že zmiešate všetky suroviny a vypracuje ho dohladka. Hotové cesto odložte na polhodinu do chladničky. Po polhodine stuhnuté cesto vyberte z chladničky a vyvaľkajte ho na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm. Z cesta vykrajujte kolieska alebo iné tvary a ukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 5 – 8 minút. Pozor, aby sa kolieska príliš nevysušili alebo nespálili. Potom ich nechajte vychladnúť.
- 2
Pripravte si krém. Do hrnca dajte kávu a lyžicu múky. Uvarte z toho hustý krém a nechajte ho vychladnúť. Vyšľahajte zmäknuté maslo s cukrom do peny. Vmiešajte vychladnutý kávový krém. Hotovým krémom môžete plniť vychladnuté koláčiky. Krém dajte do cukrárskeho vrecka, naneste ho na jedno koliesko a druhým ho jemne pritlačte.
- 2
Diskusia k receptu