Jablkový koláč s pudingovým krémom
Cesto je jablkové z odmerkového hrnčeka, krém pudingovo-maslový. Spotrebovala som zostatky niektorých surovín.
Suroviny
| Jablkové cesto: | |
| 3 ks |
|
| 200 ml |
|
| 2 KL |
|
| štipka |
|
| 300 ml (hrubá múka) |
|
| 100 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 6 ks menšie nastrúhané |
|
| 2 PL |
|
| Pudingový krém: | |
| 700 ml |
|
| 2 ks |
|
| 3 PL |
|
| 110 g |
|
| 1 bal. |
|
| 170 g |
|
| Okrem toho: | |
|
|
|
Postup
-
1
Očistené, ošúpané jablká nastrúham a polejem trochou citrónovej šťavy.
- 2
Celé vajcia poriadne vyšľahám s cukrami a štipkou soli. Postupne pridávam olej, krupicu doplnenú múkou zmiešanú s práškom do pečiva a bez šupky nastrúhané jablká aj so šťavou. Premiešam.
- 3
Cesto vylievam na plech 20 x 35 cm. Plech som nastriekala sprejom na pečenie.
- 4
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov za 30 minút. Kontrola dreveným špáradlom. Upečený korpus nechávam vychladnúť.
- 5
Zatiaľ si uvarím puding zo zlatých klasov, mlieka, cukrov a ja som pridala kakao, ktoré som chcela spotrebovať. V teplom pudingu vymiešam maslo izbovej teploty tak, aby sa suroviny spojili. Každý si môže uvariť puding podľa vlastnej chuti.
- 6
Na vychladený koláč natieram vlažný pudingovo-maslový krém. V chladničke nechávam 1 hodinu.
- 7
Vrch koláča som posypala čokoládovými zdobiacimi cukríkmi.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu