Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Tvarohový koláč s višňami a kakaom

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 19. októbra 2021

Príprava koláča nevyžaduje veľké skúsenosti a ľahko to zvládnu aj začiatočníci aj keď na prvý pohľad vyzerá zložito.
Zdroj: https://youtu.be/mPnhPCZb6s8

10
porcií
40 minút
príprava
30, 40 minút
na 180, 170 °C

Suroviny

Cesto:
160 g
80 g
120 g
120 g
8 g
4 ks
10 g
Tvarohová plnka:
600 g
2 ks
80 g
20 g
20 g
20 g
Okrem toho:
150 g
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Nastrúhať studené maslo, pridať múku, prášok do pečiva, cukor a dôkladne premiešať. Pridať žĺtky a vypracovať cesto. Cesto rozdeliť na dve rovnaké časti, do jednej časti pridať kakao a vymiesiť. Cesto dať na 30 minút do mrazničky.

  2. 2

    Tvarohová plnka: Tvaroh zomlieť mlynčekom na mäso, pridať všetky suroviny (škrob, kryštálový a vanilkový cukor, krupicu, vajíčka) a tyčovým mixérom homogénne zmixovať.

  3. 3

    Do formy (9×28 cm) vystlanej papierom na pečenie nastrúhať polovicu svetlého cesta a potom polovicu kakaového cesta. Na cesto rovnomerne rozložiť polovicu tvarohovej plnky, posypať kakaom, poukladať višne, znova posypať kakaom a navrstviť zvyšok tvarohovej plnky. Potom nastrúhať zvyšok tmavého a svetlého cesta. Piecť 30 minút pri 180 °C a ešte ďalších 30-40 minút pri 170 °C.

  4. 4

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/mPnhPCZb6s8

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

sasabo
Veľmi chutný a svieži koláč. Príprava nie je zložitá, kľudne aj pre začínajúcich cukrárov.