Tvarohový koláč s višňami a kakaom
Foto: razomzastolom
Príprava koláča nevyžaduje veľké skúsenosti a ľahko to zvládnu aj začiatočníci aj keď na prvý
pohľad vyzerá zložito.
Zdroj: https://youtu.be/mPnhPCZb6s8
porcií
príprava
na 180, 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
160 g |
|
80 g |
|
120 g |
|
120 g |
|
8 g |
|
4 ks |
|
10 g |
|
Tvarohová plnka: | |
600 g |
|
2 ks |
|
80 g |
|
20 g |
|
20 g |
|
20 g |
|
Okrem toho: | |
150 g |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Nastrúhať studené maslo, pridať múku, prášok do pečiva, cukor a dôkladne premiešať. Pridať žĺtky a vypracovať cesto. Cesto rozdeliť na dve rovnaké časti, do jednej časti pridať kakao a vymiesiť. Cesto dať na 30 minút do mrazničky.
- 2
Tvarohová plnka: Tvaroh zomlieť mlynčekom na mäso, pridať všetky suroviny (škrob, kryštálový a vanilkový cukor, krupicu, vajíčka) a tyčovým mixérom homogénne zmixovať.
- 3
Do formy (9×28 cm) vystlanej papierom na pečenie nastrúhať polovicu svetlého cesta a potom polovicu kakaového cesta. Na cesto rovnomerne rozložiť polovicu tvarohovej plnky, posypať kakaom, poukladať višne, znova posypať kakaom a navrstviť zvyšok tvarohovej plnky. Potom nastrúhať zvyšok tmavého a svetlého cesta. Piecť 30 minút pri 180 °C a ešte ďalších 30-40 minút pri 170 °C.
- 4
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/mPnhPCZb6s8
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Som rada, že sa podarilo a chutilo! Pekný víkend! 😃