Zemiakové šúľance fotorecept
Klasika našich materí.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené zemiaky v šupke nastrúhame a pridáme ostatné suroviny - rozpustené maslo, soľ, múku, vajce a krupicu.
-
2
Vymiesime cesto a múku pridávame podľa potreby, tak aby sa nelepilo.
-
3
Urobíme šulec, nakrájame ho na malé valčeky a dlaňami vytvarujeme do šúľancov. Varíme vo vriacej osolenej vode cca 5 minút, kým nevyplávajú na povrch.
-
4
Scedíme, ja nepreplachujem. Podávame s posýpkou (orechy, mak, strúhanka....)
-
5
Polejeme rozpusteným maslom.
Babka robievala s orechami - pomiešanými so strúhankou, veď orechy boli drahé :-)
Mala velikánsku dosku, šúlala šúlanky aj hodinu, bolo nás veľa. Všetky vnúčence sme chodili na duplu.
Ďakujem za recept a spomienky.