Jemný tvarohový koláč bez cesta
Foto: razomzastolom
Veľmi jemný tvarohový koláč je perfektným zákuskom ku kávičke.
Zdroj: https://youtu.be/tF0X8D4h9uY
porcií
príprava
na 200, 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
300 g |
|
1,2 kg |
|
50 g (18%) |
|
100 g |
|
20 g |
|
1/4 ČL |
|
70 g |
|
20 g (v prípade keď tvaroh veľmi vlhký) |
|
z 1 citróna |
|
70 g |
|
1/2 ČL |
|
Na polevu: | |
100 g |
|
20 g |
|
20 ml |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľahať so soľou a kryštálovým cukrom na hustú penu pri vysokých otáčkach mixéra cca 7-8 minút. Pridať žĺtky, mäkké maslo, smotanu, vanilkový cukor, kurkumu a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach cca 2-3 minúty.
- 2
Tvaroh zomlieť mlynčekom na mäso alebo tyčovým mixérom. Pridať vaječnù zmes a dôkladne premiešať. Pridať škrob, krupicu, nastrúhanú kôru z citróna a hrozienka.
- 3
Tvarohovú hmotu dať do pekáča (rozmer 16x21 cm) a piecť 15 minút pri 200 °C a ďalších 45 minút pri 180 °C, režim “zhora-zdola” v strede rúry.
- 4
Koláč ochladiť v pekáči, vybrať a ozdobiť vrch čokoládovou polevou. Vložiť do chladničky na 3-4 hodiny.
- 5
Príprava polevy: Roztopiť čokoládu, pridať maslo, mlieko a nechať vrieť cca 10-20 sekúnd na miernom ohni.
- 6
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/tF0X8D4h9uY
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No bez cesta som myslela, že sa tam nerobí cesto zvlášť a potom na cesto ide tvarohová hmota 😃
Prijemne pečenie a zajtrajšie oslavy 😃
No z brezovým cukrom ešte som nerobila. Treba bude vyskúšať 😃
No z krémovým tvarohom som to nerobila. Nemám to odskúšané a preto neviem, či sa koláč upečie dobre. Krémový tvaroh podľa mňa bude príliš jemný a môže obsahovať viac vlhkosti, čo v konečnom dôsledku asi nebude dobré. Ale keď sa odvážite urobiť to z krémového tvarohu tak dajte vedieť, ako sa koláč upečie. Ale môžu to byť aj zbytočne vyhodené suroviny.