Hanácke koláče fotorecept
Hanácke alebo moravské kysnuté koláče. Klasika starých mám, na ktorej sme vyrastali.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
Cesto: | |
1000 g |
|
20 g |
|
700 ml |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
Plnka: | |
250 g |
|
150 g |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
50 g |
|
nastrúhaná |
|
Posýpka: | |
40 g |
|
50 g |
|
80 g |
|
250 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesto: Do 150 ml vlažnej vody rozdrobíme drožie, primiešame 1 ČL cukru a necháme vzísť kvások. Vpracujeme si cesto z 1 kg múky, vzídeného kvásku, 550 ml vody a 100 ml oleja. Plnka: Z tvarohu, bielkov, kryštálového cukru, krupice, nastrúhanej citrónovej kôry a hrozienok vymiešame plnku. Posýpka: Posýpku pripravíme z masla, hrubej múky a práškového cukru.
-
2
Cesto vyvaľkáme a nakrájame na štvorce (v mojom prípade na 24 ks). Do stredu každého kúsku cesta dáme tvarohovú plnku.
-
3
Naplnené štvorce cesta zabalíme a vytvarujeme buchty, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do stredu buchiet spravíme jamku na lekvár.
-
4
Do jamky dáme lekvár a okraje potrieme rozšľahaným žĺtkom.
-
5
Posypeme posýpkou.
-
6
Pečieme v rúre predhriatej na 220 °C 35 minút.
priateľka milá
skús raz kysnuté s vodou
žiaden problém
želám dobré dni všetkým nám
šťastie
budeme ho potrebovať
tiež som neverila-keď som narazila na recept-od Marie Pačesová-že ona kysnuté robí s vodou- i na druhý deň sú lepšie ako s mliekom..
skúsila som..
žiaden problém v chuti
je takto možno-keď gazdinka nemá po ruke mlieko
skúšala som už aj s jogurtom..kyslou smotanou..kyslým mliekom..šľahačkou..
kľudne stačí voda
dobrý deň všem...