Hrášok

Energia 316 KJ
Kalórie 75,0 kcal3.75%
Sacharidy 13,30 g5.78%
Tuky 0,50 g0.71%
* hrášok - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je hrášok

prazdny

Kurča s jarnou zeleninou

Kuracie mäso

Slaninu pokrájame a v kastróle ju vyškvaríme. Pridáme maslo, osolené kurča a opečieme na tuku....

prazdny

Zeleninové rizoto

Hlavné jedlá

Očistenú a pokrájanú zeleninu udusíme na masti, posolíme a pridáme karfi ol rozobratý na drobné ružičky...

prazdny

Jarné závitky

Kuracie mäso

Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý položíme plátok šunky, plátok syra a stočíme...

prazdny

Bravčová panenka s jarnou zeleninou

Bravčové mäso

Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a kaleráb na stĺpiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...

prazdny

Hráškový krém s lososom

Polievky

Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku nadrobno nakrájame a opatrne opražíme na masle do sklovita.

prazdny

Jarná polievka s krupicovými haluškami

Polievky

Karfiol rozoberieme na ružičky. Kaleráb očistíme a pokrájame na kocky. Mrkvu očistíme, časť pokrájame...

prazdny

Parmezánové kuracie prsia

Kuracie mäso

Kuracie prsia jemne naklepneme, osolíme, okoreníme a obalíme v nastrúhanom parmezáne. Takto pripravené opekáme...

prazdny

Letná omeleta z karfiolu

Bezmäsité jedlá

Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...

prazdny

Paella

Hlavné jedlá

Na panvici potretej olivovým olejom krátko opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, papriku, roztlačený cesnak, šupky zbavené a roztlačené rajčiny,...

prazdny

Teľacie ragú so špargľou

Hlavné jedlá

Mäso odblaníme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. K polomäkkému...

prazdny

Bratislavské bravčové pliecko

Bravčové mäso

Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku.

prazdny

Hovädzie mäso s mrkvou a hráškom

Hovädzie mäso

Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme z každej strany a odložíme bokom.

prazdny

Vývar s restovanou zeleninou

Kuracie mäso

Varí Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

prazdny

Tlačenka z bedlí

Hlavné jedlá

Plodnice bedlí rozpolíme, okoreníme, pokvapkáme hubovým extraktom, prudko z oboch strán opražíme na oleji...

prazdny

Staročeský šalát z kapra

Šaláty

Varené mäso zbavené kostí rozoberieme na kúsky, pridáme polovicu nadrobno pokrájanej cibule, hrášok a majonézu...

prazdny

Studený šalát z rybieho filé

Šaláty

Filé nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónom a necháme aspoň pol hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú zeleninu...

prazdny

Cestovinová omeleta

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a odkvapkané dáme do misy. Premiešame s PL olivového oleja.

prazdny

Makarónový šalát

Cestoviny

Makaróny uvaríme v slanej vode. Z oleja, kečupu a worcesterskej omáčky uvaríme nálev, ktorý necháme vychladnúť a polejeme ním...

prazdny

Strážnický divoký hovädzí šíp

Hovädzie mäso

Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a striedavo s kolieskami klobásy napichujeme na ihlice.

prazdny

Pikantné bravčové rebierko

Bravčové mäso

Z bravčového opracovaného karé odsekneme rebierko. Jemne naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.

prazdny

Omeleta s tofu

Bezmäsité jedlá

Tofu roztlačíme vidličkou, vmiešame doň rozšľahané vajcia, nakrájanú cibuľku, osolíme a okoreníme.

prazdny

Kurča s medom

Kuracie mäso

Kurča nakrájame na rezance. Zohrejeme olej, ku ktorému pridáme med a miešame, aby sa príliš neskaramelizoval...

prazdny

Rybacia polievka so zeleninou

Polievky

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, soľ, rascu a...