Kuracie karí s čučoriedkami a pilafom

Gurpareet Bains
uznávaný britský šéfkuchár a odborník na výživu, 4. januára 2010

Najzdravšie jedlo na svete.

Suroviny

20 g
200 g
2 KL
500 g
3 PL
4 strúčiky
2 KL
1 KL
1 KL
500 g
1 KL
Pilaf s bobuľami goji:
2 KL
2 KL
1 ks
1 KL
1 ks
1 šálka
50 g
 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Koriander, zázvor, čučoriedky, biely jogurt a soľ zmiešame.

  2. 2

    Cesnak pokrájame na malé kúsky a smažíme na olivovom oleji do zlatista, maximálne dve minútky. Pridáme kurkumu, premiešame a ešte asi 20 sekúnd pražíme. Potom pridáme škoricu a chili a varíme 20 sekúnd.

  3. 3

    Potom pridáme nakrájané kuracie prsia a pod pokrievkou dusíme pri občasnom miešaní asi 5 minút. Následne vlejeme zmes pripravenú z jogurtu a korenín, premiešame a pomaly privedieme k varu. Varíme na miernom ohni asi 10 minút. Občas premiešame, aby sa nám mäso nepripálilo. Pridáme korenie garam masala.

  4. 4

    Na olivovom oleji jemne zahrejeme rímsku rascu asi 3 minúty, kým nezačne vyskakovať. Pridáme nakrájanú cibuľu a varíme domäkka. Pridáme kurkumu, zamiešame a zohrievame asi 20 minút. Pridáme nastrúhanú mrkvu a varíme ešte 2 minúty.

  5. 5

    Pripravíme si nádobu vhodnú do mikrovlnnej rúry. Do nej dáme cibuľovú zmes, ryžu Basmati, 1 a ¾ vriacej vody a soľ. Všetko dôkladne premiešame. Varíme v mikrovlnnej rúre odokryté asi 4 minúty pri nastavení na 700 W. Potom premiešame a varíme ďalšie 4 minúty. Opäť premiešame a zakryté varíme 4 minúty.

  6. 6

    Nakoniec pridáme k ryži bobule goji a hrášok a prikryté varíme v mikrovlnnej rúre ďalších 10 minút. Nakoniec premiešame a podávame s kuracím karí a čučoriedkami ozdobené nakrájaným koriandrom.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Indická kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

natynella
Veľmi zlý recept. Smrdelo to, chutilo to otrasne, dokonca ani pes sa toho nedotkol, museli sme to vyhodiť do kompostu