Kuracie karí s čučoriedkami a pilafom
uznávaný britský šéfkuchár a odborník na výživu, 4. januára 2010
Najzdravšie jedlo na svete.
Suroviny
20 g |
|
|
|
200 g |
|
2 KL |
|
|
|
500 g |
|
3 PL |
|
4 strúčiky |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
500 g |
|
1 KL |
|
Pilaf s bobuľami goji: | |
2 KL |
|
2 KL |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
1 ks |
|
1 šálka |
|
50 g |
|
hrsť |
|
|
Postup
-
1
Koriander, zázvor, čučoriedky, biely jogurt a soľ zmiešame.
- 2
Cesnak pokrájame na malé kúsky a smažíme na olivovom oleji do zlatista, maximálne dve minútky. Pridáme kurkumu, premiešame a ešte asi 20 sekúnd pražíme. Potom pridáme škoricu a chili a varíme 20 sekúnd.
- 3
Potom pridáme nakrájané kuracie prsia a pod pokrievkou dusíme pri občasnom miešaní asi 5 minút. Následne vlejeme zmes pripravenú z jogurtu a korenín, premiešame a pomaly privedieme k varu. Varíme na miernom ohni asi 10 minút. Občas premiešame, aby sa nám mäso nepripálilo. Pridáme korenie garam masala.
- 4
Na olivovom oleji jemne zahrejeme rímsku rascu asi 3 minúty, kým nezačne vyskakovať. Pridáme nakrájanú cibuľu a varíme domäkka. Pridáme kurkumu, zamiešame a zohrievame asi 20 minút. Pridáme nastrúhanú mrkvu a varíme ešte 2 minúty.
- 5
Pripravíme si nádobu vhodnú do mikrovlnnej rúry. Do nej dáme cibuľovú zmes, ryžu Basmati, 1 a ¾ vriacej vody a soľ. Všetko dôkladne premiešame. Varíme v mikrovlnnej rúre odokryté asi 4 minúty pri nastavení na 700 W. Potom premiešame a varíme ďalšie 4 minúty. Opäť premiešame a zakryté varíme 4 minúty.
- 6
Nakoniec pridáme k ryži bobule goji a hrášok a prikryté varíme v mikrovlnnej rúre ďalších 10 minút. Nakoniec premiešame a podávame s kuracím karí a čučoriedkami ozdobené nakrájaným koriandrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu