Opekaná polievka

jody - fotkajody, 31. marca 2010
Opekaná polievka
Foto: jody

Kde ja chodím na tie názvy? :-) Tá fotka má tiež igelit, tak si ho najskôr dajte dole.

4 - 6
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Všetku zeleninu (okrem hrachu) nakrájame na plátky. V hrnci nasucho opečieme krupicu a ovsené vločky (tak za hrsť z oboch). Pozor, nech to nespálite! Je to rýchlo hotové, stále miešame. Keď zmes zmení farbu, presypeme ju do kovovej misky a necháme chladnúť.

  2. 2

    Medzitým v tom istom hrnci na oleji opekáme všetku zeleninu, po chvíli pridáme cesnak, opekáme, rascu a stále opekáme. Posolíme, opekáme. Šprcneme trochu studenej vody, len toľko, aby to nepriháralo, za hrsť petržlenovej vňate, lyžicu papriky, podlejeme horúcou vodou a necháme cca 15 minút variť.

  3. 3

    Nakoniec rozmiešame vychladnutú opečenú zmes múky a vločiek so studenou vodou a vlejeme do polievky. Povaríme cca 5 min. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jezibabka1
@jody jasne :)))) už musím aj ja nejakú poigelitovať, aj mám jednu v pláne sem hodiť, dúfam, že môj igelit bude tiež pekný :))))) sranda, ako sa niektoré výrazy hneď uchytia :)
altyn
Milá jody, bohužiaľ, to čo máte na povrchu, nie je igelit! Asi by Vás v takej súťaži diskvalifikovali. Vaša polievka vypadá dobre, (ako som tu odkukal jeden sympatický výraz) "prudko jedlá"!
altyn
Je!!! A ja som autor! :-)))))))) ha-ha-ha
altyn
Niekedy sa dosť dlho neviem dostať na varechu kvôli mojej práci, tak som to ešte nepostrehol, ja som to použil v mojej diskusii. A ten krásny výraz "prudko jedlé" už používam aj v bežnom živote! A pomaly sa začína udomácňovať v mojom okolí!
jezibabka1
:))) mohli by sme založiť slovník "Prudko varecháčsky", mal by si tam zakladateľské miesto aj s Martinkou :)
babidka
@jazibabka1 aj ostatni ...ano , ano ano ...mali by sme zalozit
" Varechacsku obciansku iniciativu za uzakonenie novatorskych pristupov k lingvisticko - varechovo -kuchynskej slovotvorbe " a predlozit to na posudenie Jazykovednemu ustavu Slovenskej akademie vied a ked nie , tak aspon redakcnej rade pre Varechu ...
Na zaklade toho by si dalsi lingvista mohol urobit doktorandsku pracu...lingvisti by k tomu zvolali vedecku konferenciu ...:-)
dalej som to nedomyslela , ale je o com rozmyslat:-)))))))))))))
torticka
Mám rada takých humoristov.Len tak ďalej.Ste moja krvná skupina
bozulka
@jody ja žiadny igelit nevidím...a takúto polievku som ešte nerobila a to som si myslela,že všetky dobré polievky mám doma.
Velmi ma zabávate pri mojich zdravotných problémoch.Hneď mi je lepšie.@je žibabka ,@babidka ,@altyn hoci je mladý,je vtipný aj keď niekedy drsnejší,ale taká je už mladosť,a veľa,veľa.....ďalších,ktorí sú milí môjmu srdcu.Je tu veľa šikovných varecháčov.Ja len dúfam,že nám to vydrží hodne,ale hodne.....dlho,že sa tu budeme stretávať.
jody
@bozulka , odporúčam tú polievku vyskúšať. Chuť opraženej krupice, alebo aj múky dá veľmi zvláštnu chuť, ktorú ja milujem. Aj obyčajnú racsovú polivku s vajcom robím takto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia