Foto: jody
Kde ja chodím na tie názvy? :-) Tá fotka má tiež igelit, tak si ho najskôr dajte dole.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetku zeleninu (okrem hrachu) nakrájame na plátky. V hrnci nasucho opečieme krupicu a ovsené vločky (tak za hrsť z oboch). Pozor, nech to nespálite! Je to rýchlo hotové, stále miešame. Keď zmes zmení farbu, presypeme ju do kovovej misky a necháme chladnúť.
- 2
Medzitým v tom istom hrnci na oleji opekáme všetku zeleninu, po chvíli pridáme cesnak, opekáme, rascu a stále opekáme. Posolíme, opekáme. Šprcneme trochu studenej vody, len toľko, aby to nepriháralo, za hrsť petržlenovej vňate, lyžicu papriky, podlejeme horúcou vodou a necháme cca 15 minút variť.
- 3
Nakoniec rozmiešame vychladnutú opečenú zmes múky a vločiek so studenou vodou a vlejeme do polievky. Povaríme cca 5 min. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
" Varechacsku obciansku iniciativu za uzakonenie novatorskych pristupov k lingvisticko - varechovo -kuchynskej slovotvorbe " a predlozit to na posudenie Jazykovednemu ustavu Slovenskej akademie vied a ked nie , tak aspon redakcnej rade pre Varechu ...
Na zaklade toho by si dalsi lingvista mohol urobit doktorandsku pracu...lingvisti by k tomu zvolali vedecku konferenciu ...:-)
dalej som to nedomyslela , ale je o com rozmyslat:-)))))))))))))
Velmi ma zabávate pri mojich zdravotných problémoch.Hneď mi je lepšie.@je žibabka ,@babidka ,@altyn hoci je mladý,je vtipný aj keď niekedy drsnejší,ale taká je už mladosť,a veľa,veľa.....ďalších,ktorí sú milí môjmu srdcu.Je tu veľa šikovných varecháčov.Ja len dúfam,že nám to vydrží hodne,ale hodne.....dlho,že sa tu budeme stretávať.