Cestovinový šalát

kkatarinka - bez fotkykkatarinka, 16. marca 2010

Tento recept pochádza z kuchárskych kníh. Otvorím si kuchársku knihu, alebo knihy a listujem. Keď chcem niečo uvariť a mám doma nejaké suroviny, Zobraziť celý popisTento recept pochádza z kuchárskych kníh. Otvorím si kuchársku knihu, alebo knihy a listujem. Keď chcem niečo uvariť a mám doma nejaké suroviny, tak hľadám a listujem. Prečítam si niekoľko receptov a vytvorím si svoj recept, podľa toho čo máme doma , takzvaný "co dúm a lednička dá". Z viacerých receptov to čo mi vyhovuje si vyberiem, dochucujem tak ako sa píše v jednotlivých receptoch, trochu fantázie a je to. Tak skúste.

8 - 10
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1 balík
1 ks
1 ks
2 - 4 ks
1-2 ks
2 - 3 kis
3 - 4  lyžice
3 - 4  lyžice
1- 1 1/2 pohára
2 - 3  lyžice
1 malá lyžička
100 - 200 g




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme pridáme trochu soli a oleja, aby sa nezlepili.

  2. 2

    Nakrájame cibuľu,papriku, mrkvu postrúhame na jemno,osolíme a necháme postáť. Ostatné suroviny pripravíme do veľkej misy, aby sa dobre dal šalát premiešať. (Cestoviny musia byť studené).

  3. 3

    Všetko dobre premiešame. Korenie pridávame podľa množstva surovín - len dochucujeme - postrašíme ten šalát. Nakoniec pridáme rozpučený cesnak - množstvo nechám na Vás. Keď si chcete zobrať šalát aj do roboty tak doporučujem len 2 strúčiky - pre chuť, ale môžete aj pridať viac strúčikov.

  4. 4

    Tento šalát nemá určený z čoho koľko máte presne dať, dávajte naozaj to čo máte doma - týka sa to zeleniny. Naozaj nič sa nestane keď niečo vynecháte, chutí aj tak. A hlavne je pekný farebný a je toho veľa, tak pozor z čoho koľko dáte. Keď sa Vám stane, že nemáte doma cestoviny, môžete ich nahradiť aj zemiakmi cca 4 - 5 ks. Prajem Vám dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia