Zemiaky zapečené s hráškom

redakcia - fotkaredakcia, 2. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
3 ks
50 g
5 PL
30 g
1/2 šálky




Postup

  1. 1

    Pekáč vymastíme tukom, vyložíme osolenými plátkami uvarených zemiakov, ktoré posypeme uvarenými nasekanými vajcami, nastrúhaným syrom, zelenou petržlenovou vňaťou a hráškom.

  2. 2

    Navrch dáme ďalšiu vrstvu masla. Pekáč vložíme do rúry a po chvíli pečenia zalejeme pokrm mliekom s rozšľahaným vajcom.

  3. 3

    Zapekáme, až kým sa na povrchu vytvorí zlatistá kôrka. Podávame so šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia