Recepty, kde je hrášok
Zemiakový šalát- špeciál
tento šalát robievam často moja rodina si ho veľmi obľúbila, je vynikajúci a chutí aj bez...
Mäsová roláda Jankovej krstnej
Túto roládu od svojej krstnej môj manžel zbožňuje... :)
Fazuľový vianočný šalát
Fazuľu namočíme a potom uvaríme v osolenej vode. K fazuli pridáme lečo, horčicu, kečup,...
Vyprážaný moravský rezeň s vlašským šalátom
Plnka na rezne: Vyšľahané vajcia zmiešame so slaninou a šunkou. Opečieme na panvici na tuhšiu praženicu....
Grilovaný losos s pomarančovo-vanilkovým confit a bazalkovým prelivom
Toto jedlo som sa naučil pripravovať počas môjho letného pobytu na pobreží Mainu, kde som pracoval...
Restovaná zelenina.
Tento recept som si vymyslela sama, veľmi mi chutí a nedávno som ho podávala aj návšteve...
Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance. Zohrejeme olej, pridáme med a miešame, aby veľmi neskaramelizoval...
Rizoto so sušenými rajčinami
Tento recept som objavila len nedávno, rovnako ako sušené rajčiny, ale hneď som si ich...
Zemiaky zapečené s hráškom
Pekáč vymastíme tukom, vyložíme osolenými plátkami uvarených zemiakov, ktoré posypeme uvarenými
nasekanými vajcami, nastrúhaným syrom,...
Sendvičové rezy
Zo sendviča vydlabeme striedku a odložíme ju. Vajíčka uvarené natvrdo pokrájame nadrobno. Salámu pokrájame na...
Syrový srnčí chrbát
Bryndzu dobre rozšľaháme s tvarohom, prelisovaným plesňovým syrom, maslom a nátierkovým maslom.
Mexická ryža
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozpálenom oleji, pridáme sparenú ryžu, opražíme.
Mexický šalát s kurčaťom
Kurča pokrájame na 1 cm veľké kúsky. Zmiešame s majonézou, smotanou, citrónovou šťavou a...
Mexický guláš
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na masti a primiešame mäso.
Rajčiaková polievka so zeleninou
Olúpané rajčiaky pokrájame na dieliky, papriku na rezance, cibuľu na väčšie kusy, zeler postrúhame...
Šalát so surovej zeleniny a hrášku
Hlávkový šalát nakrájame na rezančeky. Reďkovky a uhorku na tenké plátky a zmiešame s hráškom.
Kurča s jarnou zeleninou
Slaninu pokrájame a v kastróle ju vyškvaríme. Pridáme maslo, osolené kurča a opečieme na tuku....
Zeleninové rizoto
Očistenú a pokrájanú zeleninu udusíme na masti, posolíme a pridáme karfi ol rozobratý na drobné ružičky...
Jarné závitky
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý položíme plátok šunky, plátok syra a stočíme...
Bravčová panenka s jarnou zeleninou
Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a kaleráb na stĺpiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...
Hráškový krém s lososom
Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku nadrobno nakrájame a opatrne opražíme na masle do sklovita.
Jarná polievka s krupicovými haluškami
Karfiol rozoberieme na ružičky. Kaleráb očistíme a pokrájame na kocky. Mrkvu očistíme, časť pokrájame...
Parmezánové kuracie prsia
Kuracie prsia jemne naklepneme, osolíme, okoreníme a obalíme v nastrúhanom parmezáne. Takto pripravené opekáme...
Letná omeleta z karfiolu
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
Paella
Na panvici potretej olivovým
olejom krátko opražíme
na kocky nakrájanú cibuľu,
papriku, roztlačený cesnak,
šupky zbavené a roztlačené
rajčiny,...
Teľacie ragú so špargľou
Mäso odblaníme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. K polomäkkému...
Bratislavské bravčové pliecko
Pliecko umyjeme, osušíme,
osolíme a zo všetkých strán
prudko opečieme na rozohriatom
tuku.
Hovädzie mäso s mrkvou a hráškom
Mäso si nakrájame na plátky,
naklepeme, osolíme, okoreníme,
prudko opečieme
z každej strany a odložíme
bokom.
Vývar s restovanou zeleninou
Varí Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Tlačenka z bedlí
Plodnice bedlí rozpolíme, okoreníme, pokvapkáme hubovým extraktom, prudko z oboch strán opražíme na oleji...
Staročeský šalát z kapra
Varené mäso zbavené kostí rozoberieme na kúsky, pridáme polovicu nadrobno pokrájanej cibule, hrášok a majonézu...
Zemiakový šalát- špeciál
tento šalát robievam často moja rodina si ho veľmi obľúbila, je vynikajúci a chutí aj bez...
Mäsová roláda Jankovej krstnej
Túto roládu od svojej krstnej môj manžel zbožňuje... :)
Fazuľový vianočný šalát
Fazuľu namočíme a potom uvaríme v osolenej vode. K fazuli pridáme lečo, horčicu, kečup,...
Vyprážaný moravský rezeň s vlašským šalátom
Plnka na rezne: Vyšľahané vajcia zmiešame so slaninou a šunkou. Opečieme na panvici na tuhšiu praženicu....
Grilovaný losos s pomarančovo-vanilkovým confit a bazalkovým prelivom
Toto jedlo som sa naučil pripravovať počas môjho letného pobytu na pobreží Mainu, kde som pracoval...
Restovaná zelenina.
Tento recept som si vymyslela sama, veľmi mi chutí a nedávno som ho podávala aj návšteve...
Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance. Zohrejeme olej, pridáme med a miešame, aby veľmi neskaramelizoval...
Rizoto so sušenými rajčinami
Tento recept som objavila len nedávno, rovnako ako sušené rajčiny, ale hneď som si ich...
Zemiaky zapečené s hráškom
Pekáč vymastíme tukom, vyložíme osolenými plátkami uvarených zemiakov, ktoré posypeme uvarenými nasekanými vajcami, nastrúhaným syrom,...
Sendvičové rezy
Zo sendviča vydlabeme striedku a odložíme ju. Vajíčka uvarené natvrdo pokrájame nadrobno. Salámu pokrájame na...
Syrový srnčí chrbát
Bryndzu dobre rozšľaháme s tvarohom, prelisovaným plesňovým syrom, maslom a nátierkovým maslom.
Mexická ryža
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozpálenom oleji, pridáme sparenú ryžu, opražíme.
Mexický šalát s kurčaťom
Kurča pokrájame na 1 cm veľké kúsky. Zmiešame s majonézou, smotanou, citrónovou šťavou a...
Mexický guláš
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme na masti a primiešame mäso.
Rajčiaková polievka so zeleninou
Olúpané rajčiaky pokrájame na dieliky, papriku na rezance, cibuľu na väčšie kusy, zeler postrúhame...
Šalát so surovej zeleniny a hrášku
Hlávkový šalát nakrájame na rezančeky. Reďkovky a uhorku na tenké plátky a zmiešame s hráškom.
Kurča s jarnou zeleninou
Slaninu pokrájame a v kastróle ju vyškvaríme. Pridáme maslo, osolené kurča a opečieme na tuku....
Zeleninové rizoto
Očistenú a pokrájanú zeleninu udusíme na masti, posolíme a pridáme karfi ol rozobratý na drobné ružičky...
Jarné závitky
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý položíme plátok šunky, plátok syra a stočíme...
Bravčová panenka s jarnou zeleninou
Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a kaleráb na stĺpiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...
Hráškový krém s lososom
Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku nadrobno nakrájame a opatrne opražíme na masle do sklovita.
Jarná polievka s krupicovými haluškami
Karfiol rozoberieme na ružičky. Kaleráb očistíme a pokrájame na kocky. Mrkvu očistíme, časť pokrájame...
Parmezánové kuracie prsia
Kuracie prsia jemne naklepneme, osolíme, okoreníme a obalíme v nastrúhanom parmezáne. Takto pripravené opekáme...
Letná omeleta z karfiolu
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...
Paella
Na panvici potretej olivovým olejom krátko opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, papriku, roztlačený cesnak, šupky zbavené a roztlačené rajčiny,...
Teľacie ragú so špargľou
Mäso odblaníme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. K polomäkkému...
Bratislavské bravčové pliecko
Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku.
Hovädzie mäso s mrkvou a hráškom
Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme z každej strany a odložíme bokom.
Vývar s restovanou zeleninou
Varí Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Tlačenka z bedlí
Plodnice bedlí rozpolíme, okoreníme, pokvapkáme hubovým extraktom, prudko z oboch strán opražíme na oleji...
Staročeský šalát z kapra
Varené mäso zbavené kostí rozoberieme na kúsky, pridáme polovicu nadrobno pokrájanej cibule, hrášok a majonézu...