Rizoto so sušenými rajčinami

iplusr - bez fotkyiplusr, 3. októbra 2009
Rizoto so sušenými rajčinami
Foto: iplusr

Tento recept som objavila len nedávno, rovnako ako sušené rajčiny, ale hneď som si ich obľúbila. Rizoto so sušenými rajčinami je veľmi chutné.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
1 ks
25 g
1 PL
8 ks
2 strúčiky
1 šálka
1 vetvička
1 konzerva
100 g




Postup

  1. 1

    Na masle a olivovom oleji opražíme cibuľu asi 5 minút - vo veľkej panvici. Pridáme pretlačený cesnak, nakrájané rajčiny a smažíme ešte 2 minútky.

  2. 2

    Pridáme uvarenú ryžu, rozmarín a bobkový list. Postupne pridávame vývar až kým sa nevpije do ryže. Nakoniec pridáme hrášok a varíme ešte 2 min.

  3. 3

    Podávame posypané nastrúhaným syrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia