Recepty, kde je hrášok
Vývar s restovanou zeleninou
Varí Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Tlačenka z bedlí
Plodnice bedlí rozpolíme, okoreníme, pokvapkáme hubovým extraktom, prudko z oboch strán opražíme na oleji...
Staročeský šalát z kapra
Varené mäso zbavené kostí rozoberieme na kúsky, pridáme polovicu nadrobno pokrájanej cibule, hrášok a majonézu...
Studený šalát z rybieho filé
Filé nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónom a necháme aspoň pol hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú zeleninu...
Cestovinová omeleta
Cestoviny uvaríme podľa
návodu na obale, scedíme
a odkvapkané dáme do misy.
Premiešame s PL olivového
oleja.
Makarónový šalát
Makaróny uvaríme v slanej
vode. Z oleja, kečupu
a worcesterskej omáčky
uvaríme nálev, ktorý
necháme vychladnúť
a polejeme ním...
Strážnický divoký hovädzí šíp
Mäso nakrájame na plátky,
osolíme, okoreníme a striedavo
s kolieskami klobásy
napichujeme na ihlice.
Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného
karé odsekneme rebierko.
Jemne naklepeme, osolíme
a opečieme na rozpálenom
oleji.
Omeleta s tofu
Tofu roztlačíme vidličkou,
vmiešame doň rozšľahané
vajcia, nakrájanú
cibuľku, osolíme a okoreníme.
Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance.
Zohrejeme olej, ku ktorému
pridáme med a miešame,
aby sa príliš neskaramelizoval...
Rybacia polievka so zeleninou
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, soľ, rascu a...

Vývar s restovanou zeleninou
Varí Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Tlačenka z bedlí
Plodnice bedlí rozpolíme, okoreníme, pokvapkáme hubovým extraktom, prudko z oboch strán opražíme na oleji...

Staročeský šalát z kapra
Varené mäso zbavené kostí rozoberieme na kúsky, pridáme polovicu nadrobno pokrájanej cibule, hrášok a majonézu...

Studený šalát z rybieho filé
Filé nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónom a necháme aspoň pol hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú zeleninu...

Cestovinová omeleta
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a odkvapkané dáme do misy. Premiešame s PL olivového oleja.

Makarónový šalát
Makaróny uvaríme v slanej vode. Z oleja, kečupu a worcesterskej omáčky uvaríme nálev, ktorý necháme vychladnúť a polejeme ním...

Strážnický divoký hovädzí šíp
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a striedavo s kolieskami klobásy napichujeme na ihlice.

Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného karé odsekneme rebierko. Jemne naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.

Omeleta s tofu
Tofu roztlačíme vidličkou, vmiešame doň rozšľahané vajcia, nakrájanú cibuľku, osolíme a okoreníme.

Kurča s medom
Kurča nakrájame na rezance. Zohrejeme olej, ku ktorému pridáme med a miešame, aby sa príliš neskaramelizoval...

Rybacia polievka so zeleninou
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, soľ, rascu a...