Slepačie fašírky s hráškom

peter64 - fotkapeter64, 17. januára 2010

Suroviny

1 ks
200 g
30 g
200 g
3 ks
2 dl
1/2 kg




Postup

  1. 1

    Sliepku uvaríme v osolenej vode. Z vývaru môžeme urobiť polievku.

  2. 2

    Uvarené mäso vykostíme a zomelieme. Žemle nakrájame a namočíme do mlieka, do ktorého sme pridali 2 lyžice rozpusteného masla, vyžmýkame a pomelieme. Pomleté mäso a žemle zmiešame, osolíme, pridáme 3 žĺtka a ľahko vmiešame sneh z bielkov.

  3. 3

    Zo zmesi vykrajujeme lyžicou fašírky, vkladáme do horúceho oleja a vypražíme do zlata. Podávame s duseným hráškom alebo špenátom,miešanou zeleninou a zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia