Tento recept som si vymyslela sama,veľmi mi chutí a nedávno som ho podávala aj návšteve a je veľmi chutný aj napr.na ľahkú večeru.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 polievkové lyžice |
|
5 koliesok |
|
20 gramov |
|
2 kusy |
|
20 gramov |
|
20 gramov |
|
10 gramov |
|
10 gramov |
|
10 kúskov |
|
10 gramov |
|
Postup
-
1
Na panivici si na troške oleja opečiem z oboch strán do mäkka na kolieska nakrájanú a neošúpanú cuketu ktorú jemne posolím a preložím na pripravený tanier.
- 2
Na ďalšej panvici si medzi tým pridám 2-3 polievkových lyžíc oleja zo sušených paradajok ktoré mám v ňom naložené. Pridám na slížiky nastrúhanú mrkvu(strúham so škrabkou na zemiaky po dĺžke), fazuľkové strúčiky, nakrájaný petržlen, celer, hrášok, kukuricu, jemne posolím a na pár minút restujem a prikryjem cca na 5 minút pokrievkou
- 3
Zeleninku preložím na tanier na ktorom je opečená cuketa,posypem strúhaným syrom a obložím sušenými paradajkami.Podávam s pečivom alebo aj samotné,komu ako chutí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu