Postup
-
1
Slaninu pokrájame a v kastróle ju vyškvaríme. Pridáme maslo, osolené kurča a opečieme na tuku.
- 2
Kurča prikryjeme a opekáme na stredne silnom ohni. Potom mierne podlejeme a opekáme asi hodinu v rúre. Každú zeleninu upravíme osobitne.
- 3
Huby podusíme na masle, karotku a cibuľky sparíme vriacou vodou a podusíme so štipkou cukru. Paradajky rozpolíme a na masle zo všetkých strán opečieme.
- 4
Zelený hrášok podusíme na masle a nakoniec zemiaky uvaríme. Uvarené zemiaky ošúpeme a opečieme do zlatista na tuku z kurčaťa.
- 5
Kurča dáme na misu, obložíme zeleninou a nakoniec polejeme šťavou s kúskami slaninky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu