Kurča s jarnou zeleninou

redakcia - fotkaredakcia, 5. septembra 2009

Suroviny

100 g
100 g
200 g
1 zväzok
0,5 kg
0,5  kg
0,5 kg
0,5 kg




Postup

  1. 1

    Slaninu pokrájame a v kastróle ju vyškvaríme. Pridáme maslo, osolené kurča a opečieme na tuku.

  2. 2

    Kurča prikryjeme a opekáme na stredne silnom ohni. Potom mierne podlejeme a opekáme asi hodinu v rúre. Každú zeleninu upravíme osobitne.

  3. 3

    Huby podusíme na masle, karotku a cibuľky sparíme vriacou vodou a podusíme so štipkou cukru. Paradajky rozpolíme a na masle zo všetkých strán opečieme.

  4. 4

    Zelený hrášok podusíme na masle a nakoniec zemiaky uvaríme. Uvarené zemiaky ošúpeme a opečieme do zlatista na tuku z kurčaťa.

  5. 5

    Kurča dáme na misu, obložíme zeleninou a nakoniec polejeme šťavou s kúskami slaninky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia