Králičí vývar so zeleninou
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 15. apríla 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 15. apríla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
160 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králičí orez a kosti opláchneme a blanšírujeme. V hrnci orestujeme koreňovú zeleninu nakrájanú na plátky, pridáme korenie, mäso, bobkový list, nakrájaný pór a zeler, hrášok, karfiol a kukuričné klásky, a ľahko osolíme.
- 2
Neolúpanú cibuľu rozkrojíme napoly a opečieme ju nasucho do hneda a pridáme do vývaru. Hotový vývar precedíme cez plátno alebo papier a trochu prevaríme, aby bol veľmi silný. Do polievka môžeme zavariť napríklad zemiakové knedličky.
- 3
Náš tip: Pri podávaní do hotového vývaru vložíme knedličky, zeleninu a varené králičie pliecka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu