Králičí vývar so zeleninou

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 15. apríla 2010
Králičí vývar so zeleninou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
160 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Králičí orez a kosti opláchneme a blanšírujeme. V hrnci orestujeme koreňovú zeleninu nakrájanú na plátky, pridáme korenie, mäso, bobkový list, nakrájaný pór a zeler, hrášok, karfiol a kukuričné klásky, a ľahko osolíme.

  2. 2

    Neolúpanú cibuľu rozkrojíme napoly a opečieme ju nasucho do hneda a pridáme do vývaru. Hotový vývar precedíme cez plátno alebo papier a trochu prevaríme, aby bol veľmi silný. Do polievka môžeme zavariť napríklad zemiakové knedličky.

  3. 3

    Náš tip: Pri podávaní do hotového vývaru vložíme knedličky, zeleninu a varené králičie pliecka.

Recept je zaradený do kategórií:
Králičie mäso, Slovenská kuchyňa, Polievky, Varené

Diskusia k receptu