Kuracie zúziky na zelenine

martina34 - fotkamartina34, 20. decembra 2009
Kuracie zúziky na zelenine
Foto: martina34

Jednoduchý bielkovinový obed je na svete.

3
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200  g
100  g
100  g
 hrsť
3  PL
1/2  konzervy
2  PL




Postup

  1. 1

    Nakrájame si cibuľu a necháme ju trochu postáť. Pripravíme si panvicu alebo hrniec, ktorý sa dá prikrývať. Do hrnca dáme olej a zohrejeme ho. Pridáme cibuľu a trochu ju posmažíme. Pripravíme si zúziky, pokrájame ich na menšie kúsky a dáme na cibuľku. Pridáme sójovú omáčku, kari korenie, bazalku, môžeme podliať troškou vody, aby nám neprihorelo a necháme pod pokrývkou dusiť asi 25 minút, kým zúziky nezmäkknú.

  2. 2

    Keď sú zúziky mäkké, pridáme šampiňóny, zeleninu a morskú soľ. Dusíme už len 10 minút, aby zelenina bola mäkká, nie rozvarená.

  3. 3

    Môžeme podávať napríklad so šalátom s čerstvej bielej kapusty.

Diskusia k receptu

mamimna
Zúziky, myslela som si, že takto voláme kuracie žalúdky len v našej rodine. Doteraz som to od nikoho iného nepočula.
Inak recept vyzerá dosť dobre, budem musieť vyskúšať.
ampara
Moja babka volala kurací žalúdok puchor.
zemo
A slovo chlapa: mne je jedno, ako tie stredy slepačieho sveta voláte, zúziky ma zaujali, lebo ja z nich robím iba bohapustý paprikáš. Ďakujem za recept.
tiginko
aj v našej rodine sa im vždy hovorilo zúziky - možno sme jedna rodina :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia