Zemiaky zapečené s hráškom

redakcia - fotkaredakcia, 1. februára 2010
2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
3 ks
50 g
5 PL
30 g
1/2 šálky




Postup

  1. 1

    Pekáč vymastíme tukom, vyložíme osolenými plátkami uvarených zemiakov, ktoré posypeme 2 varenými posekanými vajcami, strúhaným syrom, zelenou petržlenovou vňaťou a hráškom.

  2. 2

    Navrch dáme ďalšiu vrstvu zemiakov. Dáme do rúry zapiecť a po chvíli pečenia zalejeme mliekom so zvyšným rozšľahaným vajcom.

  3. 3

    Zapekáme, až kým sa na povrchu vytvorí zlatá kôrku. Podávame so šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia