Univerzálny vlašský šalát

haston - fotkahaston, 2. apríla 2010

Práve dnes, na Veľký piatok, som sa odhodlal vyrobiť šalát, pretože som si chcel z neho dať už na obed. Spomenul som si, že Zobraziť celý popisPráve dnes, na Veľký piatok, som sa odhodlal vyrobiť šalát, pretože som si chcel z neho dať už na obed. Spomenul som si, že tuhí veriaci v tento deň dodržiavajú pôst a teda salámu či údené mäso jesť nebudú. Ja by som aj dokázal zjesť, ale nie je to pre mňa "conditio sine qua non" - čiže nevyhnutná podmienka. Tak som vytvoril nasledujúci šalát, ktorý sa v ďalších dňoch môže jednoduchým pridaním na kocôčky nakrájaného údeného mäsa či salámy zmeniť na skoro klasický vlašský.

Suroviny

5 PL
7 - 8 PL
pribl. 4 dcl
2 menšie buľvy
3 - 4 ks
3 - 6 ks, podľa veľk.
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
 z pasteriz. vajec
kto nemôže bez mäsa:
podľa uváženia




Postup

  1. 1

    Cviklu, cibuľu, vajcia a zemiaky najprv ošúpeme, všetky suroviny (pokiaľ treba) nakrájame nadrobno, zamiešame a dáme vychladiť. Po niekoľkých hodinách sa jednotlivé chute spoja a výsledný produkt je chutnejší. Keď si odmyslíme ružový odtieň jedla, vyzerá s tou cviklou skoro ako s mäsom. Ja pridám varené údené mäso až nasledujúci deň a mám ďalší druh šalátu...

Diskusia k receptu

haston
som rád, že to niekoho zaujalo teraz, skoro po sviatkoch..:-)
qaroh
Bez toho mäska je to taký vylepšený zemiakový šalát. Pridaním mäska, či šunky sa to už blíži k vlašáku, ale vadí mi tam tá rasca, cibuľa a cvikla. Ale môže to byť dobré aj s tým.
haston
je to skrátka iný šalát, ktorý v prípade potreby dokáže občas nahradiť aj klasické šaláty, na ktoré sme zvyknutí. obmenám, čiže fantázii, sa medze nekladú.. :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia