Práve dnes, na Veľký piatok, som sa odhodlal vyrobiť šalát, pretože som si chcel z neho dať už na obed. Spomenul som si, že Zobraziť celý popisPráve dnes, na Veľký piatok, som sa odhodlal vyrobiť šalát, pretože som si chcel z neho dať už na obed. Spomenul som si, že tuhí veriaci v tento deň dodržiavajú pôst a teda salámu či údené mäso jesť nebudú. Ja by som aj dokázal zjesť, ale nie je to pre mňa "conditio sine qua non" - čiže nevyhnutná podmienka. Tak som vytvoril nasledujúci šalát, ktorý sa v ďalších dňoch môže jednoduchým pridaním na kocôčky nakrájaného údeného mäsa či salámy zmeniť na skoro klasický vlašský.
Suroviny
5 PL |
|
7 - 8 PL |
|
pribl. 4 dcl |
|
2 menšie buľvy |
|
3 - 4 ks |
|
3 - 6 ks, podľa veľk. |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
z pasteriz. vajec |
|
kto nemôže bez mäsa: | |
podľa uváženia |
|
Postup
-
1
Cviklu, cibuľu, vajcia a zemiaky najprv ošúpeme, všetky suroviny (pokiaľ treba) nakrájame nadrobno, zamiešame a dáme vychladiť. Po niekoľkých hodinách sa jednotlivé chute spoja a výsledný produkt je chutnejší. Keď si odmyslíme ružový odtieň jedla, vyzerá s tou cviklou skoro ako s mäsom. Ja pridám varené údené mäso až nasledujúci deň a mám ďalší druh šalátu...
Diskusia k receptu