Zemiakový šalát- špeciál

andrea77 - fotkaandrea77, 8. januára 2010

tento šalát robievam často moja rodina si ho veľmi obľúbila, je vynikajúci a chutí aj bez "rezňa". Do šalátu dávam len na tvrdo uvarené bielka a majonéza neobsahuje žĺtka preto ho môžeme konzumovať bez obáv z cholesterolu

4-6
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

13-16 ks
4-5 ks
1-2 ks
1 konzerva
3 ks
1 konzerva
2 ks
1 polievková lyžica
3/4 dcl
1/4 dcl
10 dkg
1 ks
1 ks
podľa chuti domáca výroba

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V šupke uvarené vychladené zemiaky pokrájame na malé kúsky, cibuľu pokrájame na drobno a zalejeme pripraveným nálevom

  2. 2

    nálev:ocot , vodu, Deko a cukor dáme prevariť asi na 2 minúty , potom cez sitko vylejeme na nakrajanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, sterilizovaný hrášok, kukuricu premiešame a necháme vychladnú

  3. 3

    Vychladnutý nálev so zeleninou vylejeme na pokrájané zemiaky, pridáme na tvrdo uvarené pokrájané vajíčka, na drobno pokrájané sterilizované uhorky /podľa chuti / ľahko premiešame a necháme postáť.Pripravíme si domácu majonézu /majonézu/ 1 dcl chladného mlieka, 2 dcl olej, ktorý pridávame po kvapkách do mlieka šľahaného na najvyššom stupni mixéra, horčica 1-2 kávové lyžičky, soľ, ml. čierne korenie. Hotové dáme asi na 30 min do chladna.Na koniec pridáme do šalátu s polu so smotanou aj s jogurtom a zľahka premiešame a môžeme podávať . Ak pridáme na drobno nakrájanú šunku /jemnú salámu/ môžeme konzumovať aj bez rezňa.Tento šalát bez smotany jogurtu a majonézy výborne chutí studený pri letných horúčavách a zaručene v chlade vydrží /nálev totiž tvorí DEKO/ Dobrú chuť

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha