tento šalát robievam často moja rodina si ho veľmi obľúbila, je vynikajúci a chutí aj bez "rezňa". Do šalátu dávam len na tvrdo uvarené Zobraziť celý popistento šalát robievam často moja rodina si ho veľmi obľúbila, je vynikajúci a chutí aj bez "rezňa". Do šalátu dávam len na tvrdo uvarené bielka a majonéza neobsahuje žĺtka preto ho môžeme konzumovať bez obáv z cholesterolu
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
13-16 ks |
|
4-5 ks |
|
1-2 ks |
|
1 konzerva |
|
3 ks |
|
1 konzerva |
|
2 ks |
|
1 polievková lyžica |
|
3/4 dcl |
|
1/4 dcl |
|
10 dkg |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
podľa chuti domáca výroba |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V šupke uvarené vychladené zemiaky pokrájame na malé kúsky, cibuľu pokrájame na drobno a zalejeme pripraveným nálevom
- 2
nálev:ocot , vodu, Deko a cukor dáme prevariť asi na 2 minúty , potom cez sitko vylejeme na nakrajanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, sterilizovaný hrášok, kukuricu premiešame a necháme vychladnú
- 3
Vychladnutý nálev so zeleninou vylejeme na pokrájané zemiaky, pridáme na tvrdo uvarené pokrájané vajíčka, na drobno pokrájané sterilizované uhorky /podľa chuti / ľahko premiešame a necháme postáť.Pripravíme si domácu majonézu /majonézu/ 1 dcl chladného mlieka, 2 dcl olej, ktorý pridávame po kvapkách do mlieka šľahaného na najvyššom stupni mixéra, horčica 1-2 kávové lyžičky, soľ, ml. čierne korenie. Hotové dáme asi na 30 min do chladna.Na koniec pridáme do šalátu s polu so smotanou aj s jogurtom a zľahka premiešame a môžeme podávať . Ak pridáme na drobno nakrájanú šunku /jemnú salámu/ môžeme konzumovať aj bez rezňa.Tento šalát bez smotany jogurtu a majonézy výborne chutí studený pri letných horúčavách a zaručene v chlade vydrží /nálev totiž tvorí DEKO/ Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu