Záhradnícka polievka

redakcia - fotkaredakcia, 22. januára 2010
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
40 g
1,25 l
80 g
20 g
1 ks
1 ks
 kúsok
3 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vývarom z kostí (alebo bujónom rozpusteným vo vode), pridáme očistené huby pokrájané na plátky, umytú ryžu, soľ a varíme asi 20 minút.

  2. 2

    Potom pridáme očistenú mrkvu, petržlen a kaleráb, všetko pokrájame na rezance, hrášok, karfi ol rozobratý na ružičky a uvaríme domäkka. Ochutíme polievkovým korením a zjemníme žĺtkom rozšľahaným v troche polievky (už nevaríme).

  3. 3

    Nakoniec do hotovej polievky zamiešame pokrájanú pažítku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia