20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vývarom z kostí (alebo bujónom rozpusteným vo vode), pridáme očistené huby pokrájané na plátky, umytú ryžu, soľ a varíme asi 20 minút.
- 2
Potom pridáme očistenú mrkvu, petržlen a kaleráb, všetko pokrájame na rezance, hrášok, karfi ol rozobratý na ružičky a uvaríme domäkka. Ochutíme polievkovým korením a zjemníme žĺtkom rozšľahaným v troche polievky (už nevaríme).
- 3
Nakoniec do hotovej polievky zamiešame pokrájanú pažítku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu